Севдалин Желев: Затварянето на ТЕЦ-овете на въглища е убийство на енергетиката!

1
Според директора на "Топлофикация" Русе това ще доведе до недостиг на ток в страната
Според директора на "Топлофикация" Русе това ще доведе до недостиг на ток в страната Видео: Кис 13

Според директора на "Топлофикация" Русе това ще доведе до недостиг на ток в страната

Затварянето на ТЕЦ-овете на въглища в страната е убийство на българската енергетика.

Така изпълнителният директор на "Топлофикация" Русе коментира намеренията на Европейския съюз да приключи с въглищните централи до 2026 година, предаава телевизия КИС 13.

От бранша са готови на протестни действия, ако Планът за възстановяване и устойчивост не бъде променен по отношение на закриването на ТЕЦ-овете, които работят на въглища.

Според инж. Севдалин Желев, ако това се случи, ще се стигне до недостиг на ток в страната, тъй като голяма част от електроенергията в България се произвежда от въглищни централи. По думите му, "Топлофикация" Русе няма как да бъде готова изцяло да преустанови използването на въглища до 2026 година, въпреки че вече са предприети стъпки в тази посока.

От бранша са категорични, че условията записани в Плана за възстановяване и устойчивост, трябва да се предоговорят, за да се запазят възможно най-дълго въглищните централи.

В момента ТЕЦ-ът може да работи изцяло на газ но само през лятото, за да осигурява топлата вода за абонатите си. Причина за това е, че наскоро монтираните газови когенератори нямат необходимата мощност за поддържане на парно и топла вода едновременно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    7
    Оффф
    Барабар Петко с мъжете. Колко пък ток произвежда русенския ТЕЦ? Произвежда топла вода, 50% от която се губи по тръбите. Но нали се дерат абонатите, грижа няма. АЕЦ и Мариците са ни напълно достатъчни, че и ток за износ остава.
  • 11
    6
    Гост
    До 1: Всеки вносител има интерес да смачка местното производство, за да се отвори пазар за вноса. Само му трябват подходящите политици, които да лобират за него.
  • 13
    5
    Гост
    Недостигът за едни е златна мина за други. Като си нямаме армия, си купуваме златни самолети. Като си нямаме домати, си внасяме гръцки. Като си нямаме миньорски бизнес, канадците ни копаят златото и ни подхвърлят 5% комисион. Сега, ако вземем да си нямаме и ток, ще ни продадат от чужбина, ама познайте на каква цена.
  • 1
    4
    Горно Абланово - кариерата
    Малиййй, тоя с варта, къв крадец е. От кариерата в бъл чик.
  • -7
    3
    Дипломиран инж Христо-Флороф
    Е тоя как го лъгах и крадих,.......само жената Ха дфокатката му/ми знае! Не че не спи с мене скумрията де. Всяка вечер ми снася, ко стаа там. Пък и тоа Тулуп требе да купува вар от мене.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари