Екоинспектори проверяват брикетната фабрика в Русе

0
Проверката се отнася за спазването на заложените срокове в програмата за ограничаване на праховите емисии от площадката на брикетна фабрика
Проверката се отнася за спазването на заложените срокове в програмата за ограничаване на праховите емисии от площадката на брикетна фабрика Снимка: Facebook

Проверката се отнася за спазването на заложените срокове в програмата за ограничаване на праховите емисии от площадката на брикетна фабрика

Експерти на РИОСВ - Русе извършиха днес контролна проверка за спазване на заложените срокове в програмата за ограничаване на праховите емисии от площадката на брикетна фабрика, собственост на „Автоман“ ЕООД - гр. София. Мярката е приложена поради оплаквания от съседни производствени и търговски обекти за запрашаване вследствие на товаро-разтоварните дейности с въглищни фракции на площадката.

По предписание на РИОСВ - Русе дейността по пресяване на въглища е преместена на територията на Пристанищен комплекс - Изток, а на проверената днес площадка на ул. „Потсдам“ № 15 се извършват доставка на пресяти фракции (без фината 0.6 мм), пакетиране и търговия.

Мерките в програмата са набелязани в края на 2022 г. и предвиждат монтиране на нови съоръжения – оръдие за образуване на водна мъгла и машина за почистване на автомобилни гуми на превозните средства преди напускането на площадката.

Съоръженията вече са доставени и монтирани, като машината за миене на гуми ще се присъедини към електропреносната мрежа до края на следващата седмица.

Установените при предходни проверки количества въглищна фракция 0.6 мм са изнесени от площадката. С цел ограничаване на праховите емисии, новообразуваната при почистване на терена фракция ще се съхранява в чували, на закрито. На дружеството е дадено предписание да уведоми контролния орган преди въвеждане в експлоатация на машината за миене на гуми, за да се провери функционалността на двете съоръжения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Има
    Едно леке, което сега преди изборите се мъчи да събира дивиденти, познайте кое то, преди години залягаше до оградата на фабриката и снимаше, след това събираше въздух в кесийки, после отиде в София и започна да получава хапки от съседен бизнес, за да съсипе бизнеса на този човес. Сега си е лепнал един плакат и се самовеличае и се юрнал отново депитатин да става. От такива индивиди прокопсия няма, уж милеят за хората и екологията, а в същото време преследват лични егоистични интереси.
  • 2
    2
    Лъжливата цонка
    нищо не може да установи. Защо ли? Шейсети път ги проверява за година и… нищо. Обещания и пазарлъци със замърсителите всеки път! Проверките приключват безславно за РИОСВ и славно за цонка. Този път колко дадоха?
  • 3
    1
    Абе хора
    Паркирайте една кола за 2-3 часа и ще видите това , което уж не виждате
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари