Екоактивисти залепиха ръцете си за две творби на Гоя

0
Това е поредна подобна акция в музеи в Европа
Това е поредна подобна акция в музеи в Европа Снимка: Ройтерс

Това е поредна подобна акция в музеи в Европа

Екоактивисти залепиха ръцете си за рамките на две творби на Франсиско Гоя в музея "Прадо" в Мадрид в протест срещу "бездействието на властите" срещу глобалното затопляне, предава БНР.

Активистите поставили лепенка с надпис "+1,5 градуса по Целзий" на стената между двете картини. Това е определената от международната общност цел за овладяване на глобалното затопляне. Платната не са били увредени, а протестиращите са задържани.

Вчера в Рим екоактивисти хвърлиха супа по платното "Сеячът" на Винсент ван Гог и се залепиха за стената до творбата, изложена в Палацо Бонапарте.

Миналия месец във Великобритания две природозащитнички бяха арестувани в Националната галерия, след като заляха с доматена супа шедьовъра "Слънчогледите" на Ван Гог, оценяван на повече от 72 милиона лири.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари