Учен представя в Русе проучвания за промените в климата

2
Гл. ас. д-р Владимир Власков разглежда и  темата за влиянието на войните върху климата
Гл. ас. д-р Владимир Власков разглежда и темата за влиянието на войните върху климата

Гл. ас. д-р Владимир Власков разглежда и темата за влиянието на войните върху климата

Тази седмица гост на Регионален исторически музей - Русе тази седмица ще е гл. ас. д-р Владимир Власков от Националния институт по Геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките. Срещата с него ще се състои в четвъртък, 25 април, от 18:00 часа в сградата на Историческия музей, съобщават от РИМ - Русе.

Ученият ще представи свои проучвания, свързани с промените в климата на България през последните 30 години, а фокусът на презентацията ще попадне върху проявите на компенсаторен механизъм в температурния режим, който се наблюдава в години с ясно изразен по-студен или по-горещ от средностатистическите норми сезон.

Втората тема, която ще разгърне Владимир Власков, е свързана с влиянието на войните върху формирането на климата. Ще бъдат представени данни за необичайни валежни есенни и студени зимни месеци във военни периоди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари