Екоактивисти се залепиха за скелет на динозавър в Берлин

0

Акцията им искала да покаже, че човечеството е напът да сподели съдбата на древното влечуго, умряло преди 60 милиона години

Двама представители на движението "Последно поколение" (на немски: Letzte Generation) се залепиха за скелет на динозавър в Природонаучния музей в Берлин, съобщава местното издание Berliner Morgenzeitung, цитирано от "Фокус".

Представители на движението поясниха на страниците си в социалните мрежи, където публикуваха снимка с екоактивистите, залепени за динозавър, че акцията има за цел да покаже, че самите хора ще споделят съдбата на древното влечуго, умряло преди 60 милиона години, ако не помислят сериозно за последствията от изменението на климата.

Според Berliner Morgenzeitung на място са пристигнали представители на органите на реда. По-рано берлинската полиция трябваше да предприеме строги действия срещу екоактивистка, която се залепи на покрива на полицейски микробус в знак на протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    русенец
    Всяка епоха и всяко време си е имало своите екстремисти и дебили. Интересно ми е кой издържа сегашните. Все пак те ядат и плащат сметки, кой им дава кинтите?!?!?!
  • 4
    1
    Бай Чеп
    Золумите на зелените талибани се толерират в Европа, също както у нас се толерират неграмотните лумпени дето оскверняват паметници! Всичко се прави с определена цел!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари