Екоактивисти се качиха върху кула в ТЕЦ "Марица 3"

3
Демонстрацията им е в знак на протест срещу регулярното замърсяване на въздуха
Демонстрацията им е в знак на протест срещу регулярното замърсяване на въздуха Видео: Greenpeace Bulgaria

Демонстрацията им е в знак на протест срещу регулярното замърсяване на въздуха

По тъмно днес шестима активисти на „Грийнпийс" поставиха начало на мащабна акция, като се изкачиха до една от най-високите точки на ТЕЦ „Марица 3". Демонстрацията им е в знак на протест срещу регулярното замърсяване на въздуха и околната среда в региона и системните злоупотреби от страна на въглищната централа, свързвана с бизнесмена Христо Ковачки, съобщават от организацията.

Участниците в протеста от България, Полша, Чехия, Унгария, Австрия, Хърватия, Гърция и Румъния са обединени от каузата, че всеки европейски гражданин заслужава да диша чист въздух и да живее в безопасна среда, предава NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    8
    габриелче,
    А посмали малце де! Значи викаш всяка втора жена с рак, а всеки втори мъж с какво, с мерак ли?!?
  • 1
    7
    Габриела Стефанова
    Браво! Много добре са направили, защото не се търпи вече! В Раднево, Гълъбово и Димитровград всяко второ дете е с астма или бронхит, а всяка втора жена с рак, раждат се деца с увреждания, но на миньорите, дето протестираха не им дреме , те искат да вземат огромните си заплати, а олигархът Ковачки иска да плячкосва де каквото свари. Тия централи и тоя въгледобив трябваше да бъдат закрити много отдавна, защото по-ценно от здравето няма!
  • 1
    6
    уха
    Тея екобоклуци са за съжаление. Нямат работа, нямат образование, нямат приходи, нямат специалност, нямат занаят, но живеят на чужд гръб и се чудят как да придадат някакъв смисъл на безпредметното си съществуване като се занимават с глупости и да вярват на лъжи за глобалното затопляне и климата. Има глобално затопляне и климата се променя, но това не е заради индустрията, това е ставало и преди хиляди години, когато са се били с камъни и пръчки и са имали глобални затопляния и глобални застудявания с ледникови периоди. А тея мухльовци са само за съжаление. Да си на 18+ години и през делничен ден от сутринта да ходиш организирано да протестираш.. цял ден.. значи не ходиш на работа и не учиш и не се занимаваш с нищо полезно за обществото... значи си жалък боклук и паразит.
  • 14
    5
    Русенец
    Тези защи не дойдат в Русе и да се качат на покрива на Монтьопе, които от години ни тровят с химикали. Като в газова камера живеем.И ние имаме право да дишаме чист въздух.
  • -1
    4
    Фенката на Путлерчо
    Рушлямските тролчета яко са активирани от тьотка Мутрофанка да плюят в коментарите за жълти копейки! Ето това са националните предатели антибългари!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари