"Еко" туризъм в Странджа: Офроуд в реката и изгорен автомобил за забавление

0
Не слязоха от джиповете. Минаваха не само по пътя, рязаха дърва, палиха огън, разказва Владимир Димитров от „Зелена Странджа“
Не слязоха от джиповете. Минаваха не само по пътя, рязаха дърва, палиха огън, разказва Владимир Димитров от „Зелена Странджа“ Снимка: Владимир Димитров

Офроуд в река Велека, дрифтове във водата и за капак запален за забавление автомобил в природен парк.

Това оставя след себе си група от „еко туристи“, които са си спретнали уикенд в Странджа. Групата пристигнала с високопроходими автомобили в природния парк и набързо окупирала част от брега на Велека в района на Тракийския лагер. „Не слязоха от джиповете. Минаваха не само по пътя, рязаха дърва, палиха огън“, разказа пред Gramofona.com Владимир Димитров от „Зелена Странджа“.

Районът е част от природния парк и тук бивакуването и влизането с автомобили не става без специално разрешение. Като се има предвид обаче как са се държали туристите, то най-вероятно те са били нелегално в гората.

В сряда ще мина в този район, ако нищо не е почистено и изгорелият автомобил е все още там, ще подам сигнал до всички институции“, категоричен е Димитров. Той е успял да заснеме регистрационните номера на всички участници в странното забавление от петък и събота.

Екологът признава, че подобен тип „туризъм“ се среща все по-често в Странджа.

Всяка година става все по-зле. По поречието на Младежка вече има дори и незаконни лагери с огнища, излети от бетон. Влиза се с колите в реката, нарочно въртят гуми там. Просто унищожават всичко“, не скри разочарованието си Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари