Екипи на пожарната помагат на хората на хемодиализа в Русе

0
Автомобил на агенция „Митници“ закъса на пътя между селата Обретеник и Ценово
Автомобил на агенция „Митници“ закъса на пътя между селата Обретеник и Ценово Снимка: Радио Видин / архив

За изминалото денонощие екипите на пожарната са имали няколко излизания за оказване на съдействие на институции и граждани, гасили са и два пожара в къщи.

На 24 март, за времето от 05:58 до 08:00 часа, екип на РСПБЗН - Две Могили е пратен да окаже помощ на автомобил на агенция „Митници“ с двама служители в него, който е бил закъсал на пътя между селата Обретеник и Ценово. Със съдействието на снегорин от с. Ценово, автомобилът е бил освободен от снежните навявания и съпроводен до почистен път с възможност за самостоятелно придвижване.

Между 07:55 и 10:05 часа екип от сектор „Спасителни оперативни дейности“ на РДПБЗН – Русе е съдействал за транспортирането на граждани за хемодиализа, които са имали затруднения при придвижването до болницата, заради влошената метеорологична и пътнотранспортна обстановка. Транспортирани са 7 човека.

В 09:35 часа един екип от Първа РСПБЗН - Русе, е пратен на адрес гр. Русе, ул. "Цар Асен" в Русе, за да окаже съдействие при пренос на гражданин с инсулт до УМБАЛ.

Между 09:39 и 10:20 часа пожарникари от РСПБЗН - Сливо поле са пратени да потушат възникнало горене на сажди в коминно тяло в къща в кв. „Сливица“ в гр. Сливо поле.

В 15:51 часа екип от РСПБЗН - Две Могили е реагирал на сигнал за пожар в покрива на къща в с. Обретеник. При пристигане на място е установено, че гори част от покрив на изоставена къща, около 40 кв.м. Пожарът е изгасен. По данни на граждани, къщата била необитаема след предишен пожар. Вероятната причина за инцидента е късо съединение. Екипът е изключил ел.захранването на къщата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари