Екип на CNN засне трагедията на един украинец, загубил детето си, съпругата и още 4 души от семейството

0
"Никакви мисли нямам в главата. Какво бих могъл да мисля. Ужасно е. Ужасно. Просто искам мир в Украйна", споделя през сълзи Игор Можарев
"Никакви мисли нямам в главата. Какво бих могъл да мисля. Ужасно е. Ужасно. Просто искам мир в Украйна", споделя през сълзи Игор Можарев Видео: NOVA

 

През уикенда шестима души от едно семейство са убити, а къщата им е взривена

Екип на CNN отиде в малко градче край Киев, за да провери сигнал за атака срещу цивилни граждани. През уикенда шестима души от едно семейство са убити, а къщата им е взривена, казаха от кметството на градчето. На място телевизионният екип открива пълно разрушение и роднините на убитите, предава NOVA

Малкият черен път е покрит с парчета и останки. Изгорени коли, срутени къщи и голям кратер, където е ударила ракетата. Камера за сигурност заснела момента, в който е ударен дома на Игор Можарев. Това е в градчето Мархалевка, на 25 километра от Киев. Петима роднини на Игор и негова позната са убити. Включително съпругата му и страдащата от увреждания тяхна дъщеря. Съпругата му била на 46 години. Убит е и зет му, бащата на внуците на Игор.

"Имаше голям взрив. Всички се оказахме затрупани от останките. Дъщеря ми беше убита в инвалидната й количка. Мен и внуците ни извадиха от останките на къщата", разказа Игор Можарев.

Игор, с насинено и натъртено лице, сега рови из останките от къщата, за да търси лични вещи и документи. Кратък момент на радост е, когато намира една от котките жива. Но реалността в какво се е превърнал живота му, още не е осъзната.

"Никакви мисли нямам в главата. Какво бих могъл да мисля. Ужасно е. Ужасно. Просто искам мир в Украйна. Оставете ни на мира най-сетне. Дано Господ донесе край на това скоро. Утре ще погреба близките си. Какво идва след това - не знам”, казва Игор.

"Няма никакво обяснение за цялата разруха и смърт тук. Военни цели няма на километри от това място. Разположението на селото не е стратегическо и няма нужда да бъде превзето. Докато Кремъл продължава да твърди, че не се цели в мирни граждани, безразборни атаки като тази показват каква е реалността на терен", обяснява репортерът на CNN Алекс Маркард.

Олга е съседка на семейството на Игор. Показва ни матрака, с който са вадили децата от останките. Докато разказва, емоциите стават прекалено силни и нейна приятелка я успокоява.

"Главното е този ад да престане възможно най-скоро. Как може брат да убива брат си? Невъобразимо е. Всички ходехме в Русия, имаме роднини там, а сега...", казва жената.

Олга не е единствена. Милиони украинци не могат да повярват какво се случва в дома им. Молят се и чакат насилието да спре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари