ЕК: Всички страни от ЕС да намалят потреблението на газ с 15% до март догодина

0
ЕС трябва да се защити от руското изнудване, заяви Урсула Фон дер Лайен
ЕС трябва да се защити от руското изнудване, заяви Урсула Фон дер Лайен Снимка: БТА

ЕС трябва да се защити от руското изнудване, заяви Урсула Фон дер Лайен

"Русия ни изнудва. Русия използва енергията като оръжие и затова при всички случаи, независимо дали става дума за частично основно прекъсване на руския газ или за пълно прекъсване... Европа трябва да бъде готова", заяви пред репортери председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, предава Нова телевизия.

Европейската комисия призова държавите от ЕС да намалят търсенето на природен газ с 15 % през следващите зимни месеци, за да преодолеят "изнудването" на Русия за доставки на енергия.

В изявление Еврокомисията поиска също от страните-членки да ѝ предоставят специални правомощия да наложи необходимите намаления на търсенето, ако Русия прекъсне доставките на газ за Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    8
    colibri
    Към мммм. Отговорът на въпроса Ви е лесен- казваше се СИВ-съвет за икономическа взаимопомощ. Там членуваха соц. страните. :)
  • -3
    7
    мммм
    Преди години членувахме в един друг Съюз, където пак едни хора казваха и ние изпълнявахме. Те си живееха пребогато, а ние брояхме стотинки. Как се казваше този Съюз .... как се казваше ... някой може ли да ми припомни ?! :) :) :)
  • 4
    6
    666
    Всички страни от ес трябва да намалят зависимостта от урода сащ! Ако не стане това, щ сме свидетеи на сащническо изнудване за все по-скъп газ!
  • 5
    5
    ...
    Да ама да не забравяме, че ЕС е на различни скорости, и ако те са на пета, могат да преодолеят локва по пътя, а ние на втора директно затъваме. Това неравенство никой не го брои, но ни налагат тон за песен все по и по-нагло.
  • 4
    4
    colibri
    Имам грешка при изписването на 1 дума-да се чете суверенитет.Извинете ме-това е от недоглеждане.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари