ЕК: Спирането на руския газ до България и Полша е опит за разделение на ЕС

0
В Брюксел започна извънредната среща на министрите на енергетиката от евроблока
В Брюксел започна извънредната среща на министрите на енергетиката от евроблока Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

В Брюксел започна извънредната среща на министрите на енергетиката от евроблока

Европейската комисия смята, че прекратяването на доставките на руски газ за България и Полша и искането на Русия да плаща в рубли за газ е "опит за разделение на ЕС", и призовава за солидарност и единство в общността.

Европейският комисар по въпросите на енергетиката Кадри Симсон заяви това при пристигането си на срещата на министрите на енергетиката на ЕС днес.

"Решението за прекратяване на доставките на руски газ за България и Полша кара ЕК да смята Русия за ненадежден доставчик. Искането на Русия за плащане в рубли е опит за разделение на ЕС, ние трябва да отговорим с единство и солидарност", заяви Симсон, цитирана от БГНЕС.

Тя също така добави, че Европейската комисия не разполага с информация за това кои държави и компании от ЕС са готови да плащат в рубли за газ.

"Европейската комисия не разполага с информация за държави или частни компании, които желаят да плащат в рубли", заяви Симсон, помолена да коментира информацията в европейските медии, че компании от 10 държави в ЕС вече са открили рублеви сметки в "Газпромбанк", за да плащат за руския газ в рубли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари