ЕК: Молбата на Украйна за присъединяване към ЕС трябва да се обсъди от Европейския съвет

0
По-рано тази седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви пред Европейския парламент, че въпросът за присъединяването на Украйна към ЕС е чувствителен
По-рано тази седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви пред Европейския парламент, че въпросът за присъединяването на Украйна към ЕС е чувствителен Снимка: iStock

26 държави от ЕС са осигурили хуманитарна помощ за Украйна, добави говорител на институцията

Молбата на Украйна за начало на преговори за присъединяване към ЕС трябва да се обсъди от Европейския съвет, съобщи NOVA.

Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпроси. Той отбеляза, че преговорите са цялостен процес. По думите му молбата на Киев поставя началото на процеса и сега следва обсъждането.

Говорителят уточни, че предложението на ЕК да се задействат правилата за временна закрила биха осигурили на украинските бежанци възможност да подават молба за убежище навсякъде в ЕС, където пожелаят. Той добави, че 26 държави от ЕС са осигурили значителна хуманитарна помощ за Украйна и посочи, че никога досега не е имало толкова висок брой на отзовалите се държави при сходно искане.

По-рано тази седмица председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви пред Европейския парламент, че въпросът за присъединяването на Украйна към ЕС е чувствителен. По неговите думи в ЕС засега няма единодушно мнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    мнение
    И ЕС може да съществува без Русия, и Русия може да съществува без ЕС. Но НЯМА да е добре за хората и на двете места. Но и ЕС и Русия може да бъдат по-добро място за живеене без Путин, без войни и без оръжия - това е ФАКТ
  • 1
    1
    ===
    ЕС без Русия не може да съществува, а статутът и държавните граници на Украйна са твърде размити и неясни, има и съмнения за спазването на човешките права от страна на нацистки формирования, подкрепяни от настоящите официалните власти спрямо етнически граждани в Украйна. Как да бъдат допуснати като кандидат за член на ЕС ? Без Русия не става. Евро-джендърчетата ще има да си въртят зад.ни.ците, също като за Турция, Македония и Албания ! Ще печелят от мъката на хората, шаврантиите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари