Едуард Сноудън: Свалените летящи обекти целят да отклонят вниманието от взривовете на "Северен поток"

5
„Иска ми се да са извънземни, но не са", коментира Сноудън в туитър
„Иска ми се да са извънземни, но не са", коментира Сноудън в туитър Снимка: Facebook

„Иска ми се да са извънземни, но не са", коментира Сноудън в туитър

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън смята, че паниката около събитията с балоните е била изкуствено предизвикана.

Ситуацията с трите свалени през последните дни неидентифицирани летящи обекта в Северна Америка има за цел да отклони вниманието на журналистите от разследването на експлозията на газопроводите "Северен поток" и "Северен поток 2". Такава оценка изрази в туитър Едуард Сноудън, съобщават руски медии, цитирани от Труд.

„Иска ми се да са извънземни, но не са извънземни, написа Сноудън, коментирайки ситуацията със свалените балони и неидентифицираните летящи обекти в САЩ и Канада. Според него „паниката е предизвикана по изкуствен път и има за цел „да гарантира, че на репортерите, занимаващи се с въпросите на националната сигурност, е възложено да разследват глупостите с въздушните балони, а не бюджета или взривовете (като „Северен поток“)“.

Американският разследващ журналист Сиймур Хърш заяви на 8 февруари в своя статия, цитирайки осведомен източник, че взривните устройства под руските газопроводи са били поставени през юни 2022 година под прикритието на ученията BALTOPS от водолази на ВМС на САЩ с помощта на норвежки специалисти. По сведения на Хърш решението за провеждане на операцията е взето от президента на САЩ Джо Байдън след деветмесечни дискусии с представители на администрацията, занимаващи се с въпросите на националната сигурност. Ръководителят на пресслужбата на Съвета за национална сигурност на Белия дом Адриен Уотсън нарече изложената от Хърш версия „съвършена лъжа и пълна измислица“.

Миналата седмица Обединеното командване на въздушно-космическата отбрана на Северна Америка регистрира три „неидентифицирани обекта“, два от които бяха свалени от американските военни в националното въздушно пространство и още един над територията на Канада. Беше отбелязано, че и трите обекта са много по-малки от китайския балон, намират се на по-ниска надморска височина и външно не приличат на него. Последният от тях беше унищожен на 12 февруари над езерото Хурон на границата между Съединените щати и Канада, а останките му вероятно са паднали в канадски териториални води.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    2
    LOL
    След като Сноудън се скри в Рашистан не е изненада, че говори така и свързва САЩ с взривовете на северен поток. Само не става ясно как се отклонява вниманието от събитие случило се преди месеци. Къде спаха до сега американските военни, че не отклониха вниманието тогава, ами сега са се сетили една година след взривовете :D Абе тия опорки за рашистанци и вгъзрожденци могат да минат, ама за всеки с IQ повече от на плъх е ясно, че тази теза е абсурдна!
  • 11
    1
    Sтанко
    Няма по-гадно семе от американското. Най-важното за тях е да бъдат продавани оръжия, а те се продават само със военни действия (тук или там)... Нямам по-долно племе...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари