Една трета от Украйна е "замърсена" с взривни устройства

1
От началото на войната са премахнати повече от 316 000 останки от снаряди
От началото на войната са премахнати повече от 316 000 останки от снаряди Снимка: CNN

От началото на войната са премахнати повече от 316 000 останки от снаряди

Една трета от територията на Украйна "е потенциално замърсена с взривни устройства". Това предупреди говорителят на Държавната служба на Украйна за извънредни ситуации Александър Хорунжий, съобщава американският телевизионен канал CNN, цитиран от Агенция Фокус.

По думите му най-голяма е опасността в Харков в североизточната част на Украйна, Донецк на изток и Херсон и Николаев на юг.

Александър Хорунжиий увери, че службата работи по обезвреждането на експлозивите. "От началото на войната са премахнати повече от 316 000 останки от снаряди. Обръща се особено внимание на отстраняването на мини в близост до енергийната инфраструктура", поясни още говорителят на Държавната служба на Украйна за извънредни ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари