Една от най-добрите маски за коса е с ракия

2
Ракията ще направи косата ви мека, бляскава, дълга, здрава и гъста. Доверете й се
Ракията ще направи косата ви мека, бляскава, дълга, здрава и гъста. Доверете й се

Ракията има упойващо и антисептично действие. Ракията може да излекува простуда и грип, пази ни от заболявания като бронхит и язва. Освен всичко това обаче, ракията може и да ни разкраси.

Една от най-добрите маски за коса е с ракия. Тя ще направи гривата ви мека, бляскава, дълга, здрава и гъста. Доверете й се.

За първата маска ще са ви нужни два пресни жълтъка, две супени лъжици ракия и две супени лъжици свинска мас. Разбийте жълтъците добре и ги смесете с ракията. След това загрейте свинската мас и щом тя стане съвсем течна, я прибавете към яйцата. Накрая разбъркайте енергично. Нанесете маската върху косата си, като преди това се срешете добре. Сложете си шапка за коса, а върху нея затоплена кърпа. Останете с така 30 минути. Изплакнете с шампоан.

За другата маска, която можете да си приготвите са ви необходими две супени лъжици ракия, един жълтък, две супени лъжици мед, една супена лъжица рициново масло и една супена лъжица бирена мая на прах. С тази маска ще подхраните косата си, ще премахнете пърхота и ще намалите косопада.

Започнете приготвяне на маската, като залеете бирената мая със 100 мл топла вода. Разбийте жълтъка. После добавете към него ракията, меда, рициново масло и разтворената бирена мая. Разбъркайте всичко и нанесете получената маска върху гривата си. Поставете шапка за баня и останете така около половин час. След това изплакнете добре.

Източник: ezine.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари