Едмонд Назарян: Доволен съм от себе си, ще се подобря

21

Доволен съм от себе си, ще се подобря

Това сподели сребърният ни медалист от Европейското първенство по борба в Будапеща Едмонд Назарян при завръщането си на летище София, предаде репортер на БГНЕС. На финала Еди отстъпи на турчина Керем Кемал, европейски вицешампион от 2021, с 0:5.

Да Ви кажа честно, за мен това беше първо участие на Европейско първенство на горна категория. Наистина не успях да си постигна целта, но за мен това беше голямо постижение в тази олимпийска, по-важна за мен категория. Доволен съм от себе си, ще се подобря занапред. Той е физически по-подготвен, по-опитен е в категорията, на мен не ми достигнаха силите и опита, трябва ми малко време, вярвам, че ще дойде и моето време, в което ще се реванширам за тези загуби“, започна 20-годишният ни талант.

Баща ми ми каза „Момче, трябва повече тренировки и подготовка, виж какви сериозни противници имаш, трябва повече да мислиш“. Но този резултат пак е с труд и пот, затова трябва да сме благодарни и да гледаме напред. Да, центурът съм си го запазил от долната категория, това е моята номер 1 хватка, никой няма да разбере тайната на тази хватка, само баща ми и треньора ми. Не само баща ми ме е учил на хватката, а и треньорът ми Емил Иванов много се е занимавал с мен за центура. И двамата са ми помогнали за тази хватка, от кадети до юноши – от 3-4 години я имам тази хватка, добре е засега, ще тренирам, за да я усъвършенствам още повече“, завърши Едмонд.

Баща му Армен бе категоричен, че с времето синът му ще подобри физическото си състояние и ще стигне до така желаното злато. „Всичко даде от себе си, бори се мъжки до края, малко трябва да добави към физиката си и мисля, че до Олимпиадата ще успее, още няколко турнира, да вземе златен медал. Аз съм виждал вече, той има всичко, най-важното е, че има голямо сърце – не се предава, малко физически е слаб, но с времето ще се подобри в това отношение. Разбира се, че отстрани ми е малко по-трудно, когато виждаш грешките, когато се бориш, даваш всичко от себе си. Да, ние се надяваме, центурът и защитата партер са добри, ще добавяме с Емил Иванов към арсенала му – към стойката, физическата подготовка и той ще стигне целта си“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари