България си гарантира още два медала от Европейското по борба

0
Едмонд Назарян на финал в кат. до 60 кг. на Евро 2022 Будапеща
Едмонд Назарян на финал в кат. до 60 кг. на Евро 2022 Будапеща Снимка: Фейсбук

Страната ни има двама финалисти, както и двама борци в схватка за бронза

Едмонд Назарян и Кирил Милов осигуриха нови два медала за България от Европейското първенство по борба в Будапеща, предаде Dir.bg

Двамата борци достигнаха финалните схватки в своите категории, като утре ще се борят за златото, което дори и да не достигнат, ще имат гарантиран сребърен медал.

Едмонд Назарян достигна до финала в категория до 60 килограма класически стил, където утре ще се бори с турчина Керем Камал за титлата.

По пътя си към второ европейско злато в кариерата си, Назарян победи представителя на домакините Ерик Торба с 8:1, украинеца Жора Абовиян с 3;1, както и арменеца Геворг Гарибян с 10:1.

За титла в категория до 97 килограма класически стил ще се бори и Кирил Милов, а негов опонент ще е Арви Саволайнен от Финландия.

По пътя към финала Милов победи унгареца Роберт Ершек с 10:1, норвежеца Феликс Балдауф с 2:1 и украинеца Владлен Козлюк със 7:1.

Шанс за медал утре ще имат още двама наши представители в класическия стил.

Това са Йоан Димитров, който ще се бори за бронз срещу азера Ислам Абасов в категория до 87 килограма, както и Айк Мнацаканян, който ще се бори срещу хърватина Антонио Каменясевич за бронз в категория до 77 килограма класически стил.

Ден преди края на Европейското, България е на пета позиция в подреждането по медали със своите 7 отличия. По три от тях са сребърни и бронзови, а само Тайбе Юсеин успя да грабне титлата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари