Един от павилионите на мястото на токовия удар, убил момче, си работи

0
Павилионът се намира до този, чието електрозахранване уби човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София обяви, че подаването на ток е в нарушение
Павилионът се намира до този, чието електрозахранване уби човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София обяви, че подаването на ток е в нарушение Видео: bTV

Един от петте неизрядни павилиона на мястото на токовия удар, който уби момче в столицата, отново работи

Това установи проверка на bTV след зрителски сигнал.Сряда сутрин - обектът върху имота на болница “Свети Иван Рилски” обслужва клиенти. Павилионът се намира до този, чието електрозахранване уби човек. Той е и един от петте, за които на 17 февруари кметът на София обяви, че подаването на ток е в нарушение. 

Проверката засягаше всички обекти, които са на тротоара на болница „Свети Иван Рилски“, проверихме всички тях, проверката показа нарушение при поставянето и експлоатацията на всеки един от тях“, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Питаме общинската администрация защо обектът работи. Малко след обаждането ни, към 15 ч. павилионът затвори. Не отвори и на следващата сутрин.

От общината заявиха, че са издали указания към район "Триадица" в 7-дневен срок да съставят констативни протоколи с цел премахване на обекта, но такива засега не са получили. От "Триадица" пък твърдят, че процедурата по премахване се съобразява с разследването на прокуратурата.

"Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на в двора на болничното заведение, функционира в разрез със Закона… На извършената днес проверка бе констатирано, че търговският обект се експлоатира от нова фирма. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде постановен отказ."

От фирмата –собственик на обекта заявиха за БТВ, че са закупили бизнеса преди месеци, а павилионът съществува близо 10 години и по старите законови изисквания е бил изряден. Обясниха, че сега отново затварят, но временно, след обаждане от болницата. Оттам отказаха коментар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване е начинът, по който тялото ви казва, че ви остава само 10% заряд на батерията.

Харесай Дунавмост във Фейсбук