Шахтата убиец: Бившият директор на болница „Св. Иван Рилски“ поискал узаконяване на павилионите

0
От регионалното министерство потвърдиха, че обектът е вписан в кадастъра
От регионалното министерство потвърдиха, че обектът е вписан в кадастъра Видео: bTV

От регионалното министерство потвърдиха, че обектът е вписан в кадастъра

Бившият директор на болница „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев е поискал двата павилиона пред лечебното заведение да бъдат узаконени още през 2018 г., става ясно от документи, с които bTV разполага.

Екипът на телевизията не е успял да се свърже с Дечев за коментар. От болницата отново заявиха, че ще коментират случая след приключване на разследването.

От регионалното министерство потвърдиха, че обектът е вписан в кадастъра.

Междувременно близките на 16-годишното момче, което почина от токов удар на столичния бул. „Гешов“ излязоха на протест и поискаха справедливост. Почернените близки се събраха пред парламента и поискаха наказания за виновните.

В предаването „Тази събота“ вече бившият главен архитект на район Триадица заяви, че няма вина за инцидента. Бележката била подписана от заместничката му, но с нея се поръчва на ЧЕЗ да направи проучване.

Павилионът е в терен на държавата. Терен, който се управлява от болницата. Този павилион е там благодарение на желанието на директора на болницата“, заяви Иван Шишков. По думите му незаконната будка е вписана и в кадастъра.

По думите на архитект Шишков шахтата-убиец е местена през 2019 г. при ремонт на светофара от Столична община, но от там контрираха – „При реконструкция на светофарната уредба през 2019 г. са открити незаконно поставени кабели за електричество. В присъствието на представители на ЧЕЗ тези кабели са премахнати“.

А дали шахтата е отваряна преди инцидента и от кого – до този момент не е ясно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук