Опасни електрически съоръжения в Русе

2

След като токов удар отне живота на 16-годишно момче, стъпило на шахта в София, в социалната мрежа зачестиха сигналите за необезопасени електрически обекти.

В Русе също не липсват места, където съмнителни електрически кабели представляват потенциална заплаха за гражданите. Публикуваме някои сигнали, с надеждата, че бързо ще бъдат проверени и ако се налага - ще се предприемат нужните мерки.

"Опасно ел. табло до детска площадка в град Русе. Срещу магазин "Бозмов" в квартал "Здравец Изток". Единият контакт виси на проводниците" - за това съобщава Мирослав Малчев.

"Предвид инцидента с убитото момче от ток на спирка в София. Направи ми впечатление, че на доста места в Русе, покрай спирките стълбовете на лампите са оставени по този начин. Снимките са от бул. "Тутракан" 25. Не е лошо да се направят проверки, за да не се стигне до инцидент", алармира Димитър Димитров.

Заместник кметът на Русе Димитър Недев е коментирал поста на г-н Димитров в групата Писмо до кмета на Русе: "Още в понеделник миналата седмица започнаха проверки и отстраняване на проблемите. Само в петък в кв. Здравец са установени 10 стълба с липсващи капаци, което е основния проблем. Следващата седмица се проверяват кварталите Чародейка север и юг , Дружба1,2 3, Възраждане. В понеделник ще се инспектира и бул. Тутракан."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари