Един от най-обичаните русенски футболисти навършва 65 години

20

Ешреф Сюлейманов-Шери* е роден на 30 април 1957 година в село Цар Самуил.

Той е един от най-колоритните и обичани футболисти на "Дунав" (Русе) за всички времена. Приятели, фенове и съотборници го наричат „цар Шери“. Някои го познават и като Левент Байрактаров, както е прекръстен по време на възродителния процес у нас.

Никой вече не помни старите футболисти. Искам да спомена имена като Слави Дамянов, Павката Малинов, Стоян Илиев – Лисика, Игнат Младенов  - Гатьо, Миро Миронов, Боби Стоянов, Никола Йорданов, Борислав Богомилов – Шивача....не мога да изредя всички“, споделя Шери пред Dunavmost.com в навечерието на 65-тия си рожден ден.

Днес Ешреф Сюлейманов продължава да работи – в семейното магазинче за хранителни стоки, което управлява заедно с жена си от дълги години. Тежко му е, че в Русе така и не се е открила възможност, която да позволи на ветерани като него да продължат да участват във футболния живот на града, например да тренира деца...А Шери има на какво да ги научи.

Очевидно обаче институциите, които отговарят за развитието на спорта в Русе, не са на това мнение...

Поддържам връзка редовно с много мои съотборници, и не само от Русе, повечето от тях са в чужбина“, разкри футболната легенда на Русе.

Сюлейманов е горд дядо на четирима внуци – две момчета и две момичета. Най-големият от тях - 22-годишният Мерт бе тръгнал по стъпките на Шери, талантливият младеж бе капитан на юношите старша възраст в "Дунав". Мерт обаче избира образованието пред футбола и днес е студент в Белгия, разказа за Dunavmost.com Ешреф.

Шери ще празнува 65-тия си рожден ден скромно, със семейството си, в най-приятната компания - тази на внуците му.

Аз искам специално да благодаря на всички мои треньори, от които съм попивал ценни знания и опит, на моите съотборници през годините, както и на моите противници, от които също съм се учил. А пред публиката на "Дунав" - Поклон!“, завърши Сюлейманов.

*Шери стартира професионалната си кариера в „Доростол“ (Силистра). От 1982 г. до 1997 г. носи на раменете си фланелката на „Дунав“ (Русе) с №9, където изиграва 500 мача в „А“ и „Б“ група. Футболистът остава в русенския тим до края на кариерата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    4
    MadMax
    Помня какви задни ножици правеше Шери! Честит рожден Ден да е жив и здрав!
  • 19
    3
    Фен на Дунав
    Шери,Шери ти си цар ,а пък Гетов каруцар !
  • 24
    2
    Запалянко
    ОГРОМЕН футболист! Да е жив и здрав!
  • 27
    1
    Шери за винаги! ЧРД!
    Шерито е емблемата за футбола в Русе - превъзходен футболист! Всички му се възхищаваха на играта. Стадионът се препълваше с неговите фенове, а той беше гордостта и радостта за русенския "Дунав" и всички русенци! Името му "Шерито" се носеше сред русенските футболни запалянковци с това на световно известните Пеле, Еузебио, Гаринча. Нека нашия Шери да е жив и здрав още дълги години! Сърдечни поздравления от русенците, които го помним и ще го помним за винаги!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари