Джокович е заразен с коронавирус

0
Дкожович няма никакви симптоми, но тестът му за коронавирус е положителен
Дкожович няма никакви симптоми, но тестът му за коронавирус е положителен Снимка: БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович е с положителна проба за COVID-19, предава БГНЕС

Новак Джокович се тества и се оказа положителен за  COVID-19. "Той не проявява симптоми и се чувства добре“, се казва в съобщението. С положителна проба е и съпругата на Ноле – Йелена. Резултатите от тестовете на двете му деца са отрицателни. Сърбинът се подложи на тест при вчерашното си завръщане в Белград.

Джокович е четвъртият заразен тенисист след Димитров, Чорич и Троицки.

В момента, в който пристигнахме в Белград, се тествахме. Моят резултат е положително, както и на Йелена, докато резултатите на децата ни са отрицателни. Всичко, което направихме в последния месец, направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир трябваше да обедини и да изпрати послание на солидарност и съпричастност в региона. Турът е направен така, че да помогне на утвърдени и пробиващи тенисисти от Югоизточна Европа достъп до състезателен тенис, докато различните Турове при мъжете и жените са преустановени заради пандемията“.

Всичко се роди от филантропична идея, да пренасочим всички средства за хората в нужда и сърцето ми се стопли, когато видях колко силно реагираха всички. Организирахме турнира в момента, когато вирусът бе отслабен, вярвайки, че условията няма да навредят на никого. За съжаление, вирусът е все още налице, и това е нова реалност, към която се адаптираме всички. Надявам се нещата да се подобрят с времето и да заживеем отново в добре познатия ритъм. Изключително много съжалявам за всеки един от заразените, надявам се това да не усложни здравето им и че всички те ще бъдат отново здрави. Ще остана самоизолиран през следващите 14 дни и ще повторя теста след пет дни“, написа Джокович.

Преди него положителни проби дадоха сънародникът му Виктор Троицки, хърватинът Борна Чорич и първата ни ракета Григор Димитров, които взеха участие в демонстративния турнир, организиран от 17-кратния шампион от Шлема, Адриа Тур. С коронавирус са още треньорът на Димитров Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов и кондиционният треньор на Джокович – Марко Паники.Джокович получи критики за организирането на турнира Адриа Тур и последвалите положителни проби на колегите му Димитров, Чорич и Троицки.

Мнозина, както и тенисисти в лицето на Дан Еванс и Ник Кирьос, така и здравни експерти, реагираха остро заради липсата на социална дистанция, прегръдките и селфитата по време на първата спирка от демонстративната надпревара в Белград между 13-14 юни. За капак, след края на първата спирка, спечелена от Доминик Тийм, тенисистите се отдадоха на купон в местна дискотека. Пробите на Тийм, Александър Зверев и Марин Чилич (първите двама участваха в Белград, а Чилич в Задар) са отрицателни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари