Джан Зарков се върна със злато от Литва

2
Русенецът излезе на състезателния подиум в категория до 61 килограма
Русенецът излезе на състезателния подиум в категория до 61 килограма Снимка: Facebook / ТСК "Русе"

Русенецът излезе на състезателния подиум в категория до 61 килограма

Русенският щангист Джан Зарков завоюва златен медал в турнира на Прибалтийските нации. Надпреварата се проведе днес в литовския град Клайпеда и беше посветена на 100 години вдигане на тежести в Литва, съобщиха от ТСК - Русе на страницата си във Фейсбук.

Състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб - Русе излезе на състезателния подиум в категория до 61 килограма. Той успя да запише общо четири успешни опита. В първото движение – изхвърляне, Джан успя при опитите си на 83 и 87, а в движението – изтласкване на 105 и 117 килограма. Зад русенеца останаха състезатели представляващи Финландия и Латвия. Плътно зад младия състезател беше един от неговите лични треньори Кръстина Атанасова.

В турнира се включиха основно млади състезатели от възрастова група кадети, представители на 12 държави. България беше представена от още двама млади състезатели от Пловдив - Бояна Костадинова и Димитър Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари