Джан Зарков е спортист за месец август на Спортното училище в Русе

0

Европейският шампион по вдигане на тежести завоюва злато на международно състезание в Молдова

Кметът на Русе Пенчо Милков отличи европейския шампион по вдигане на тежести до 17 г. Джан Зарков като „Спортист на месеца“. Инициативата за награждаването на изявени ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе е на директора Евгени Недев. Целта ѝ е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес, пишат от общинската администрация.

Зарков е възпитаник на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и през юли завоюва злато на международното състезание в Молдова, за което получи парична награда от кмета. Той триумфира в категория до 49 кг и събра двубой от 187 кг (80 кг в изхвърлянето и 107 кг в изтласкването), с което изпревари с един килограм в подреждането италианеца Еторе Пилато

„Европейската титла е отговорност, но да бъдеш „Спортист на месеца“ означава да си за пример не само в залата сред съотборниците си, но най-вече за съучениците в Спортното училище. Продължавай да ги вдъхновяваш с усърдието и постиженията си“, обърна се Милков към 16-годишния състезател.

Следващото предизвикателство за Джан е Световното първенство по вдигане на тежести в Мексико, където ще се състезава в категория до 55 кг и вече се готви активно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари