Джаджа може да разчита мислите ни

0
Джаджата има потенциала да подобри значително начина, по който лекарите откриват различни проблеми в мозъчната активност
Джаджата има потенциала да подобри значително начина, по който лекарите откриват различни проблеми в мозъчната активност

Джонатан Вивенти е биоинженер от University Polytechnic School of Engineering, който е специалист в разработването на безжични технологии замобилни устройства. Новият му проект, обаче е свързан със съвсем различна сфера, тъй като той вече насочи вниманието си към медицината. Вивенти успя да създаде иновативни електроди, които правят изключителни прецизни записи на мозъчната активност, съобщава Inhabitat.

Идеята му е с тези компоненти да се промени изцяло начина, по който учените изследват и откриват неврологичните разстройства на хората. Сегашните мозъчни импланти изискват отделните електроди да бъдат свързани към външни устройства, за да обработват данните. Устройството на Вивенти, обаче се състои от транзистори, които пренасят много по-ефективно сигналите и е тънък, колкото лист целофан.

По този начин неговият имплант съответства напълно с контурите на мозъка, което позволява да се увеличи значително броя на електродите. Тестовете показват, че джаджата му има потенциала да подобри значително начина, по който лекарите откриват различни проблеми в мозъчната активност. В заключение ще отбележим, че тя е толкова прецизна, че може да улавя и най-прецизните сигнали, като например мислите на хората.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари