Двойни сметки шокираха клиентка на мобилен оператор

2

За некоректно отношение след изтичане на договорните отношения с национален мобилен оператор, сигнализира Николина Стелиянова

Тя е клиент на  "Виваком" и  всеки месец плаща  47 лв. за телевизия, интернет и мобилни услуги. През април 2020 година обаче договорът на Николина изтича, но от компанията на са й предлагали нов.

През май сметката на клиентката е била същата, като от мобилния оператор са й обяснили, че заради пандемията, срокът за преподписване на договора й е удължен. През юни обаче жената е шокирана от почти двойна сметка - 96 лева. 

 "Според закона за защита на потребителя срочният договор се трансформира в безсрочен ПРИ СЪЩИТЕ УСЛОВИЯ!!!! Излизат ми с оправданието, че ме таксуват по стандартните условия в договора ми. Прикачвам снимка и на тези въпросни условия. Пример - в договора стандартните условия за телевизия са 25.99лв. с ДДС, а във фактурата ме таксуват 35.82лв без ДДС! Да предположим, че е включен допълнителния приемник, който е 4.80лв. с ДДС. Пак не излизат сметките!" възмущава се Николина Стелиянова. 

Тя вече е подала  едномесечно известие, че иска да прекрати отношенията си с Vivacom. Освен това жената е входирала  писмена жалба в Комисията за защита на потребителите.

"Такова отношение е недопустимо! Бях техен лоялен клиент, въпреки, че не успях да преподпиша договора. Това за мен е чиста проба принудително задължаване на клиентите си да преподписват договора си", пише Стелиянова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари