Две жени си купиха телефон с чужда дебитна карта в Русе

0
Двете приятелки източили картата на техен познат, с който си пиели кафето
Двете приятелки източили картата на техен познат, с който си пиели кафето

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу две жени, ползвали неправомерно чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Джорджа М. и Анелия Ф. е за това, че на 13.05.2017 г. в гр. Русе в съучастие като извършители, използвали данни от платежен инструмент – дебитна карта,  без съгласието на титуляра, като деянието не съставлява по-тежко престъпление и получената сума е в размер на 220 лева. 

Обвиняемите били приятелки. През май 2017 г. двете отишли на гости у пострадалия – техен познат. Тримата пиели кафе и разговаряли. Дояли им се сладки и решили Анелия Ф. да отиде да купи, като пострадалият й дал да заплати с дебитна му карта. Към момента в банковата му сметка имало малко пари и преценил, че няма как да се злоупотреби с нея. Обвиняемата заплатила с дебитната карта, но преди да я върне записала номера. Междувременно по банковата сметка на пострадалия постъпила нова парична сума.

Кратко време след това Анелия Ф. споделила на Джорджа М., че е преписала номера на дебитната карта и двете решили да използват номера и да си закупят нещо от интернет.

На 13.05.2017 г. в гр. Русе двете обвиняеми си поръчали един мобилен телефон „Lenovo A6010 16G DS RED/70R” на стойност 220 лева, като за да заплатят покупката, въвели номера на чуждата дебитна карта.

След няколко дни, пратката била доставена, но двете преценили, че е по-добре да заложат мобилния телефон, а получената пари да разделят.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари