Две русенски училища ще получат почивна база в комплекс "Св. Св. Константин и Елена"

0
Учениците на двете училища са ползвали базата до 1952 год.
Учениците на двете училища са ползвали базата до 1952 год.

В общинската администрация е постъпила докладна записка от Теодор Коцев – директор на СОУ „Христо Ботев“ – гр. Русе и Митко Кунчев – директор на МГ „Баба Тонка“ – гр. Русе, с искане за безвъзмездно прехвърляне в собственост на движимо общинско имущество, находящо се в почивна станция „Просвещение“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

Съгласно нотариален акт за покупко-продажба на недвижим имот от 1935 г., д-р Драгомир Стефанов - пълномощник на Министерството на народната просвета е купил имот от 4000 кв.м, за сметка на русенските слети гимназии „Княз Борис“ и „Баба Тонка“. По късно същата година е построена масивна сграда със средства на фондовете „Младежки Червен кръст“, „Летни колонии“ и други.

Учениците на двете училища ползват базата до 1952 год., когато е включена в мрежата на ученическите лагери.

С Решение №1483/22.08.1995 год. на Върховния съд на Република България е възстановена собствеността на описания по-горе имот в полза на СОУ „Христо Ботев“ – гр. Русе и МГ „Баба Тонка“ – гр. Русе.

С Договор от 27.04.2005 год., между Община Русе от една страна и СОУ „Христо Ботев“ – гр. Русе и МГ „Баба Тонка“ – гр. Русе от друга, се е договорило служители на общинска администрация да ползват базата на преференциални цени през летния сезон. Съгласно чл.3 от същия договор, Община Русе е предоставила за ползване движими вещи – общинска собственост, представляващи легла, телевизори, маси, столове, кухненско обзавеждане, които и към настоящия момент се намират в почивната станция и са предмет на настоящото искане.

Предстои предложението да бъде разгледано в постоянните общински комисии, и гласувано по време на редовното заседание на Общински съвет на 16 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари