Две русенски училища ще имат нови физкултурни салони

3
Две русенски училища ще имат нови физкултурни салони
Две русенски училища ще имат нови физкултурни салони Видео: КИС 13

Инвестират се сериозни средства в спортните зали

Изграждат физкултурен салон в русенското училище "Никола Обретенов". Това ще стане с финансиране осигурено от Министерството на образованието.

По същата програма, е одобрен и проект за основен ремонт на салона в училище "Олимпи Панов" за над 700 хиляди лева.

Във физкултурния салон на ОУ "Олимпи Панов" не е извършван ремонт от над 30 години. Там най-големият проблем е частичното потъване на спортната зала, което е довело до големи пукнатини по някои от стените.

Настилката в салона е силно амортизирана в резултат на течовете от покрива. Строителните дейности включват и ремонт на женската съблекалня.

Сумата по програмата на министерството на образованието е 600 хиляди лева, а от общината осигуряват съфинансиране от над 112 хиляди лева, припомня КИС 13.

След приключване на основния ремонт, от училището възнамеряват да кандидатстват по проект за въвеждане и на мерки за енергийна ефективност на покрива с изграждането на фотоволтаична система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    *******************************************************************************************************************
    Ще, ще, ще..... И 4-5 моста над Дунав щяхме да имаме, и поне 3 тунела под Стара планина, и магистрала от Русе до В. Търново щяха да построят ПъПъ и майкаимДъйБъ.... Ама – пак курец! Ей, големи лъжци излязоха тия хюмнета!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари