Община Русе е заложила повече средства за спорт и култура тази година

3
Целта е превръщането на крайдунавския град в основен музикален и гребен център на страната
Целта е превръщането на крайдунавския град в основен музикален и гребен център на страната Снимка: Снимка: Dunavmost

Целта е превръщането на крайдунавския град в основен музикален и гребен център на страната

Повече средства за спорт и култура е предвидила Общината в Русе тази година. Целта е превръщането на крайдунавския град в основен музикален и гребен център на страната. Вече се подготвя и богата програма с редица национални и международни прояви, които да донесат ползи и за местния бизнес.

През тази година Общината в Русе запазва и обогатява всички основни културни фестивали, съобщава БНТ.

"На вратата чука откриването на Мартенски музикални дни, това е нашият емблематичен фестивал, който е визитка на град Русе. Сумата е малко повече от 300 000 лв. Запазваме "Златната гъдулка", като и тази година ще поканим българските общности от чужбина, запазваме фестивала, който е самобитен, русенски "Сцена под звездите", каза Енчо Енчев, зам.-кмет на Община Русе.

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев добави, че се разчита на креативни предложения за нови моменти в календара и от различните културни институти и организации.

Венелин Иванов: "Концерти, фестивали, ако се правят повече такива културни мероприятия, ще е по-добре. Доста млади хора имат интерес към тях."

Ангелина Иванова: "И да са достъпни за хората. Като достъпни, говоря за нормални цени на билетите, ако има такива съответно."

Величка Кадъкьовлиева: "Музиката е тази, която успокоява и одухотворява човека."

Повече средства са предвидени и за спорта в Русе, където програмата за подкрепа на местните клубове също е с увеличен бюджет.

"Парите по програма "Спорт" са около 600 хиляди лева. Тази година също средствата се увеличават", каза още Енчо Енчев, зам.-кмет на Община Русе.

През януари Русе ще приеме турнир по стрелба с лък, а през лятото – Държавният отборен шампионат по кану-каяк, както и национален турнир за драконови лодки.

"Това е една прелюдия към Световното първенство по драконови лодки, което ще се проведе през 2025 година в нашия град и за което ние очакваме над 4 000 състезатели и над 10 000 гости. Нашата идея е град Русе оттук – нататък да се утвърди в национален мащаб като втория основен гребен център на държавата", добави Енчо Енчев, зам.-кмет на Община Русе.

Очаква се всичко това да донесе по-голям интерес към града и повече ползи както за Общината, така и за местния бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    До 44.44
    Не е за завиждане скъпият ми. Плаща големи издръжки, по Арабските стандарти. Муамхар Кадаиф Печен Сладък му е подарил невтен геран в Либайя, и сега плашта с невт.
  • 0
    5
    Робин Хууудй
    Ко? Стрелба слък? Дракони? Лотки? 600 000.00 леуа? Че те като откраднат половината, другата половина и за хотел на един Дракон няма да стигне. Колко дракона ште идват от китая?
  • 3
    4
    работим за себе си
    Община Русе е заложила по веч средства в джоба на Пенчо Милков .
  • 6
    3
    Ридик Фюрианеца
    Звезда Русе е завладяна от Некрономгърите.Много лошо,няма поправия и управия.Не станеш ли Некрономгърс си заминал бадева.Некрономгърите владеят Русе вече 33 години.33 ? Като най високата степен на тяхното братство на което почти всички са членове или ако не са се натискат да бъдат такива.Преди се натисксха за член на БКП,ДКМС,кандидат член на политбюро,член на полит.бюро.АБПФК.Сегс друго.СдС Герб,Дсб,Дб,ДаБ.ПП. Дпс..... спасение няма.Всички са за крематория
  • 7
    2
    Да Ви кажа,Аз на Вас.
    Трудни задачи.Гребната база умишлено беше унищожена,опустошена и накрая запалена и изгоря.Цяло Русе там тренираше гребане.Какво гребане,какви лопати? Какви музики и духови мелодии и инструменти? Заплати,командировъчни,нови инструменти,дудуци,бърдуци? Кой ще лапа поръчките,обществени?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари