28 проекта са одобрени по Програма „Култура“ 2022

0
Те ще си поделят общо 110 000 лева от бюджета на Община Русе
Те ще си поделят общо 110 000 лева от бюджета на Община Русе Снимка: Община Русе

Те ще си поделят общо 110 000 лева от бюджета на Община Русе

28 проекта от общо 38 постъпили предложения в областта на културата и изкуството ще финансира тази година Община Русе по Програма „Култура“. 24 от тях са в направление „Творчески проекти“ и четири – в направление „Международни фестивали“.

Постъпилите 38 проектни предложения бяха разгледани от две комисии – 4-членна комисия за установяване на административно съответствие и допустимост на кандидатите и проектните предложения и 7-членна комисия за оценяване и класиране. Селекцията на допуснатите от административната комисия проекти се осъществи, като те първо бяха оценени самостоятелно и независимо един от друг от трима външни експерти, а след това комисията за оценяване и класиране заседава в пълен състав и финализира класирането на проектите.

Одобрените суми за финансиране от Община Русе са разпределени в низходящ ред на класирането до изчерпване на утвърдените с решение на Общинския съвет финансови средства от бюджета на Община Русе по Програма „Култура“ в размер на 110 000 лв.

Предстои да бъде издадена заповед на кмета на Община Русе за финансиране на одобрените проектни предложения и да бъдат сключени договори със съответните организации. Същите се задължават да представят в Деловодството на Общината съдържателен и финансов отчет в едномесечен срок след реализацията на проектите си, но не по-късно от 10 декември 2022 г.

Пълните списъци с одобрени и неодобрени проекти вижте тук.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Какво общо имат някакви СПОРТНИ клубове с Програма „Култура“ 2022??? Пак кметчето и общинските хрантутници ще разпределят народната пара, където не й е работата, а за това най-вероятно ще се и облажат с част от сумите! Изборите идват, русенци! Мислете, за да не ви управляват пак крадливи кумундели и некадърни ИТН-ци!!!
  • 1
    1
    плюс-минус
    28 проекта са одобрени по Програма „Култура“ 2022. Те ще си поделят общо 110 000 лева от бюджета на Община Русе. Три спортни клуба искат 185 000 лева, за да рекламират Русе. Това са „Футболен клуб Дунав от Русе“ с 60 000 лева, „Спортен клуб по баскетбол Дунав-Русе-2016“ с 70 000 лева и „Спортен клуб по волейбол - Дунав“ с 55 000 лева.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари