Две румънки загинаха в тежка катастрофа тази сутрин на булевард "България“

29
Грешна навигация довела до тежката катастрофа
Грешна навигация довела до тежката катастрофа Видео: Русе Медиа

Две жени загинаха в тежка катастрофа, станала тази сутрин на бул.“България“ в Русе. И двете са румънски гражданки

 Сигналът е постъпил чрез тел. 112 в 06:56 часа в района на Охлюва, предава Русе Медиа. Лекият автомобил, в който са пътували двете румънки, е бил ударен странично от тежкотоварен камион, който се е движил по главния път в посока София. 

При удара двете жени са загинали на място, а екипът на Спешна помощ само е констатирал смъртта им.

Грешка в навигацията е доведа до тежката катастрофа тази сутрин в Русе, при която загинаха две румънки. По същата причина преди няколко дни стана друг подобен инцидент, отново с румънски граждани, при който колата им се блъсна в тролейбусен стълб. За късмет тогава нямаше тежко пострадали.

Очевидци на произшествието, станало малко преди 7 часа тази сутрин на бул.“България“, разказаха за Русе Медиа, че и лекият автомобил, и румънският тир са се движили в посока София. Колата, в която са пътували двете жени, е предприела обратен завой, за да се отклони към Варна. Това им е показвала навигацията, само че отбивката е само за обратен завой на идващите откъм София или Охлюва. Според очевидците румънският тир, който се е движил в най-лявата лента, не е имал време за реакция на забранената маневра и ги е връхлетял странично. 

От полицията многократно са предупреждавали, че завоят на този участък край Охлюва е опасен и са настоявали да бъде затворен. Там често стават инциденти, тъй като спускащите се от Охлюва, които искат да продължат към София, трябва да се включат отдясно в главния път и почти веднага да се престроят в крайна лява лента за обратен завой.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук