Две фермерски асоциации продължават протестите

0
Днес се очаква блокада на граничния пункт "Илинден-Ексохи"
Днес се очаква блокада на граничния пункт "Илинден-Ексохи"

Днес се очаква блокада на граничния пункт "Илинден-Ексохи"

От Националната асоциация на картофопроизводителите заявиха, че "няма да участват в уговорени мачове" и замразяват членството си в Българската аграрна камара. Те не подкрепят подписването на меморандума с правителството и ще продължат ефективните действия, като днес ще блокират граничния пункт "Илинден - Ексохи" между 11:00 и 14:00 часа.

Две фермерски асоциации продължават протестните действия, въпреки постигнатото споразумение между правителството и основните браншови организации. Днес се очаква блокада на граничния пункт "Илинден-Ексохи".

Вчера в Министерския съвет фермерите и правителството постигнаха съгласие за изплащането на т.нар. "украинска помощ" и други от исканията на сектора. От Националната асоциация на зърнопроизводителите и Българската аграрна камара обявиха, че спират протестите от понеделник, съобщава БНР.

По време на преговорите бе договорено всички стопанства да получат помощ, но за тези над 3000 декара тя ще е по-малка, и собствениците ще трябва да докажат загубите си със специална справка, която ще е по-облекчена от данъчната декларация.

В неделя на среща със земеделския министър Кирил Вътев ще бъдат прецизирани всички текстове по споразумението, което ще бъде подписано окончателно в понеделник.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари