Двама президенти идват в България за откриването на интерконектора с Гърция

0
Очаква се лидери на балкански държави да присъстват на събитието
Очаква се лидери на балкански държави да присъстват на събитието

Посещенията са по покана на Румен Радев

Македонският президент Стево Пендаровски съобщи, че ще посети София на 1-ви октомври за откриването на интерконектора с Гърция. Освен него ще присъства и сръбският държавен глава Александър Вучич, предаде NOVA.

"Отивам в София по покана на президента Румен Радев. С него имах 4 телефонни разговора на тема внос на ток", каза Пендаровски в интервю за предаването "Трилинг". Той съобщи, че по време на визитата ще бъде открит интерконектора между България и Гърция и на това събитие ще присъстват няколко президенти и премиери от региона. Според него това ще бъде повод да се демонстрира, че не трябва да се държат и в бъдеще като врагове, а напротив като добри съседи, които си помагат в трудности".

Очаква се и други лидери на държави от региона да присъстват на събитието. По-рано тази седмица председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви, че също ще пристигне в България по този повод. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари