Двама българи са ранени при инцидента в Гърция

0
Обявиха тридневен национален траур в страната
Обявиха тридневен национален траур в страната Снимка: АП

Те са настанени в болница в Солун

Двама български граждани са ранени вследствие на влаковата катастрофа в Гърция, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Двамата българи са настанени в болница в Солун. Дипломатическото ни представителство е в контакт с местните служби и оказва съдействие на пострадалите български граждани, информират от ведомството.

Припомняме, че малко преди полунощ пътнически влак в Гърция се сблъска с идващ насреща товарен влак в северната част на страната. Катастрофата е станала точно преди долината Темпе, при пролом, разделящ областите Тесалия и Македония.

Броят на загиналите от сблъсъка достигна 36 души. Очаква се жертвите още повече да нараснат, тъй като няколко души са блокирани в първите вагони на пътническия влак, пише в. „Катимерини“, предаде БТА.

Осемдесет и пет души са ранени при тежкия инцидент, от които шейсет и шест са приети в болница.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис обяви тридневен национален траур.

Разследването на причините за катастрофата продължава, като вече са дадени показания в полицейското управление на Лариса.

Длъжностни лица са съобщили, че много от пътниците във влака от Атина за Солун са били студенти, които са се връщали у дома след дългия уикенд от карнавалните празненства, предаде Асошиейтед прес.

Това е ужасна трагедия, която е трудно да се проумее", заяви заместник-министърът на здравеопазването Мина Гага, „съчувствам на родителите на тези деца", допълни тя.

Според председателя на профсъюза на гръцките железничари Янис Ницас сред загиналите при катастрофата са осем железопътни служители, включително двамата машинисти на товарния влак и двамата машинисти на пътническия влак, съобщи агенцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари