Два товарни украински самолета са засечени във Варна и Бургас

0
За това съобщи журналистът Атанас Чобанов
За това съобщи журналистът Атанас Чобанов Снимка: Chetan Puthran / архив

Два товарни украински Ан-12 са засечени тия дни във Варна и Бургас

Това съобщи днес в профила си във Фейсбук журналистът Атанас Чобанов.

"Двата товарни самолета Ан-12 на украинската компания Motor Sich Airlines имат чести полети до България от началото на руската агресия. UR-11316 лети по класическия военнотуристически маршрут Ужгород - Истанбул - Бургас - Варна - Жешов - Ужгород. Обаче на 9 април засяда в Бургас и чака десет дни. Тръгва си от Бургас вчера, или два дни след като дойде Кулеба да си търси оръжията или парите. UR-11819 е летял директно от Бургас до Ужгород на 11 април, а на 21-22 Жешов - Варна - Жешов.

П.С. В деня, в който дойде Кулеба ви казах, че проучвам информацията как един български контрагент е взел 240 милиона $ за оръжия и муниции, но не ги е доставил. Това нелогично чакане в Бургас и размърдването след като дойде украинския външен министър са части от мозайката.", написа Чобанов.

Вчера беше засечен единият от двата самолета. Той е излетял от Бургас в 1 часа тази нощ, кацнал е във Варна след 21 минути, а в 4 часа е излетял за Жешов, Полша /полет М96547/. След това същият самолет се е върнал обратно във Варна днес малко преди 12 ч на обяд /полет М96548/. Това показват данните от портала FlightRadar24.

Според bTV, движението на самолета засилва подозренията, че България вече изнася оръжия за Украйна.

Фирмата собственик на машината е свързана с “Мотор Сич” - украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където беше и основното летище на авиокомпанията преди войната.

И до момента няма официална информация каква е била целта на полетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Нели КОЛЕВА
    От Жешов/Полша/ се знае ,че постъпват оръжия в Украйна.Така,че не се изненадвам,че самолетите пристигат и чакат.Просто чакат товарът си-летят до Полша-разтоварват-България.Ако правителството е разрешило износ-време е да си признае,а не да изнася театрално представление.Чу се преди време,че може да се лекуват ранени войници във Варна,но не зная дали е достоверна тази информация?!Явно Кулеба взе това,за което беше дошъл,а политиците ни не казват истината.
  • 10
    2
    М-хм,
    Май ще излезе прав К. Костадинов от „Възраждане“ за камионите, усилено товарещи продукти от *Дунарит*...
  • 12
    1
    русенец
    Предполагам, че товарят домати. Не вярвам да подаряваме самолети и друго специално оборудване и материали. Но пък и да сме го направили, после винаги можем да закупим от САЩ . В крайна сметка Америка са ни братя и то висшестоящи, а нашите политици - много ниско стоящи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари