Четири големи български града излязоха на шествие с призив "Спрете войната!"

0
Българи и украинци се обявиха против войната в Украйна
Българи и украинци се обявиха против войната в Украйна Снимка: Стела Николова / Фейсбук

Българи и украинци се обявиха против войната в Украйна и излязоха на шествия в четири големи български града - Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

В Пловдив българи и украинци призоваха към спиране на войната и по-силна подкрепа от обществото, институциите и правителството за украинския народ. В шествие по главната улица на града хиляди хора се обявиха срещу агресията, предава БНТ.

Шествието премина по пешеходната централна улица на Пловдив и приключи на Пл. Централен.

Мирно шествие в подкрепа на Украйна имаше и във Варна. То започна в 14 ч пред сградата на Община Варна, след което продължи по бул. "Княз Борис I" до сградата на Операта в града.

С плакати и знамена стотици хора скандираха "Спрете войната", прозвуча и украинският химн. С едноминутно мълчание хората отдадоха почит на загиналите от военните действия.

Шествието беше организирано в социалните мрежи, на него присъства и украинската общност във Варна, която подкрепи своите сънародници.

Благодаря на България. Аз сега съм тук, за да подкрепя Украйна, да има мир по цял свят, каза Альона Смилак.

Надяваме се, че в най-скоро време войната да свърши. Много искаме да се приберем у дома. Затова сме тук – да подкрепим Украйна, каза Оксана Николаева.

Всички, хора, които тук сме се събрали, сме варненци, украинци, украински бежанци, които живят във Варна и ние искаме българското правителство да изрази ясна подкрепа за Украйна, да изпрати помощ, която е нужна, каза Даниел Димитров.

В Бургас пред паметника на Съветската армия много украинци поставиха на площада детски играчки, обувки и карамфили в памет на жертвите от войната. Сред предметите имаше и надписи с числото 136, колкото към момента официално са загиналите деца.

Участниците в митинга опънаха петметрово украинско знаме и издигнаха плакати с призив войната да спре. В демонстрацията участваха предимно жени и деца, евакуирали се от Украйна

Във Велико Търново също се събраха хора, които казаха "Не на войната".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    23t434t34
    samo na snimkata po licata im moje chovek da vidi kakvi sa imbecili vsichkite... shto protestirat i krqkat samo ami ne hvanat orujieto i ne zaminat da se biqt? shtoto sa putki i nishto ne stava ot tqh v nikoq sfera na choveshkiq jivot
  • 7
    1
    ...
    още бая време ще има да си казвате, защото края не се вижда на хоризонта. На зеления смешник не му пука за собственото му население, Байдън го третира, като марионетка, Русия настъпва бавно и необратимо, никой не се съобразява с Русия, на нея още повече не и пука и се премотивира. доста време ще си казвате. само че, на следващата зима ще лъсне всичко. кризата с храната, с металите, с материалите, с парното, с тока. тогава на нито една маймуна от вас няма да и е до протести.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари