Два сигнала за запалени сажди в комини вдигнаха на крак русенските огнеборци

1
За денонощието дежурните екипи на пожарната са реагирали на 4 сигнала
За денонощието дежурните екипи на пожарната са реагирали на 4 сигнала Снимка: Dunavmost / Архив

За денонощието дежурните екипи на пожарната са реагирали на 4 сигнала

Русенските огнеборци са гасили запалване в контейнер за смет на булевард "Фердинанд" в Русе. Екипи са се отзовали и на сигнали за запалване на сажди в комини на къщи в селата Стамболово и Малко Враново, като при инцидентите не е имало последици.

Огнеборците са работили и по пожара в имот в село Юделник, при който е намерен починал възрастен мъж.

Вчера вечерта в 19:26 часа е постъпил сигнал във Второ РУ за възникнал пожар и открит починал мъж на 91 години в пристройка на къща, намираща се в село Юделник. Изпратените на място служители на РУ - Сливо поле са установили на адреса сина на починалия, който разказал, че по-рано е отишъл в имота на баща си и е видял дим от пристройката, счупил е един от прозорците, вследствие на което помещението се е възпламенило. Мъжът влязъл вътре и намерил баща си паднал на пода в стаята.

После с помощта на своя син са успели да го извадят от къщата и да сигнализират на 112. Пристигналият екип на ЦСМП е констатирал смъртта на 91-годишния. По гасенето на пожара са работили служители от РСПБЗН - Сливо поле и Втора РСПБЗН с три противопожарни автомобила. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на полицията.

При първоначалните действия не са установени данни за умишлен палеж, причините за инцидента и за смъртта на мъжа се изясняват, като е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари