Дунав започна тренировки с трима нови играчи

1
Освен нападателят Сонер, към отбора се присъединиха още двама футболисти / Снимката е илюстративна
Освен нападателят Сонер, към отбора се присъединиха още двама футболисти / Снимката е илюстративна

„Дунав“ стартира тренировките си в състав от общо 24-ма футболисти.

Към отбора се присъединиха защитникът Мартин Ковачев и халф-бекът Христо Лемперов, както и преотстъпеният на „Локомотив“ Рс млад нападател Сонер Хюсеин, информира 24 часа.

С „Дунав“ подготовка започнаха и трима от юношите до 19 г. – третият вратар Борислав Начев, и халфовете Благовест Ленков и Мерт Хасан, внук на местната легенда Ешреф Сюлейманов.

Във вторник, клубът разтрогна по взаимно съгласие договора си с вратаря Александър Конов, а другият страж - Веселин Добрев пък ще бъде изпратен да трупа опит в мъжкия футбол в отбора на „Калиакра“ Каварна. Останалите титуляри от есента започнаха тренировки с „Дунав“. С отбора се готвят и спряганите от различни медии за трансфер Васил Шопов, Бирсен Карагарен и Бранимир Костадинов. Карагарен вече е напълно здрав и ще се готви с останалите футболисти. Единствените напуснали отбора са таранът Мирослав Будинов и левият бег Христофор Хубчев. Преди това, клубът освободи защитника Тейнур Марем и крилото Андреас Васев.

Селекцията в „Дунав“ продължава, преговаря се с още българи, сред които нападател и халф, каза изп. директор Ивайло Петков. „Предпочитаме български попълнения, но ако не успеем да ги привлечем, ще потърсим от чужбина“, обясни Петков. Клубът вече контактува и с чужденци на постовете нападател и офанзивен халф.

Очаква се на лагера в Анталия към отбора ще се присъединят и двама чужденци – халфове, сенегалец, който играе във Франция и бразилец, състезаващ се в клуб от родината си. Треньорът Малин Орачев ще трябва да прецени в игрова обстановка, дали чужденците ще вършат работа на „Дунав”. „Дунав” на 18 януари ще играе първата си контрола в Дряново с „Ботев” Гълъбово. На 20 януари русенци летят за лагера в Анталия, ще изиграят редица приятелски срещи със силни съперници. където на 22 срещат за контрола австрийския отбор „Сенкт Пьолтен”, на 25 – „Кайсар” на Стойчо Младенов, на 27 януари – „Черноморец” Одеса. Желанието на Орачев да налага нов стил в отбора води до повече контролни срещи, уточни Ивайло Петков. На 31 януари „Дунав” ще срещне „Криля Советов”, на 3 февруари играе с „Шинник”, прибира се на 4 февруари в България. Последните си две контроли преди първенството русенци ще изиграят на 7 февруари с „Несебър” и на 10 с втория отбор на „Лудогорец”, и двата в Разград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари