"Дунав" се надява негативната серия да бъде прекъсната днес!

0
Една хубава победа на "Лаута" ще върне самочувствието на русенския тим
Една хубава победа на "Лаута" ще върне самочувствието на русенския тим Снимка: Lap.bg

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Дунав ще премерят сили днес в мач от 7-ия кръг на Първа професионална лига.

Срещата е с начален час 21:00 и ще се проведе на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Домакините така и не могат да влязат в победен ритъм от началото на сезона. Отборът редува добри със слаби мачове, а това си личи и от актива на тима - 2 победи, 2 равенства и 2 загуби. Сега "смърфовете" се надяват да запишат третия си успех и да се приближат до лидерите в класирането, пише Sportal.bg.

В същото време ситуацията в Дунав не е никак добра. Отборът със страшна сила върви надолу, като няма победа на сметката си вече 5 поредни мача и се срина до 11-ата позиция в таблицата. Русенци силно се надяват негативната серия да бъде прекъсната днес с хубава победа на "Лаута", но задачата пред възпитаниците на Веселин Великов няма да е никак лека.

Статистиката показва, че Дунав само веднъж в историята си е тръгвал с победа от гостуване на Локомотив. В останалита 20 мача "смърфовете" имат огромен превес от 17 победи и 3 равенства. Общата статистика  е малко по-добра, но отново е в полза на пловдивчани - 23 победи, 7 равенства и 12 загуби.

Домакините ще са без контузения Везалов в този мач. В негово отсъствие Войн Войнов ще пусне в игра Пиргов на вратата и Крумов, Георгиев, Николов и Велковски в отбрана. Траянов и Умарбаев ще са дефанзивни халфове, а Мартинович ще изпълнява ролята на плеймейкър. Марчев и Бакалов ще действат на крилата, а атаката ще води Кики.

В същото време в Дунав отсъстващите за мача са контузените Луков и Станоев. Великов вероятно ще пусне в стартовите единадесет Антонов на вратата и пред него Ларин, Патев, Милчев и Хубчев в защита. Шопов и Димов ще действат в средата на терена, а Карагерен и Костадинов ще оперират на крилата. Будинов ще е на върха на атаката, а зад гърба подкрепа ще му оказва Георгиев.

Източник: sportal.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари