„Дунав“ се изправя срещу неудобен съперник

1
"Драконите" ще спират две негативни серии срещу „Берое“
"Драконите" ще спират две негативни серии срещу „Берое“ Снимка: GONG.bg / Архив

В понеделник, 24.07, „Дунав“ се изправя срещу неудобен съперник в мач от 2-ия кръг на Първа лига.

В срещите с „Берое“ и „Верея“ през миналия шампионат „драконите“ не отбелязаха гол и взеха само две точки от 12 възможни и пропуснаха да се класират за 1/2-финал за Купата. Последният „небесносин“ гол в мрежата на старозагорски тим е на Светослав Читаков – 21.05.2016 срещу „Верея“ в Б-група на последния официален мач на Градския стадион преди ремонта, пише dunavfans.org.

Втората негативна серия е белязана от мачовете на новия старши треньор на беройци Александър Томаш срещу „Дунав“. В 5 срещи „дунавци“ имат 1 победа, 2 равенства и 2 загуби, една от които след победен гол с ръка. Последният наш успех над воден от Томаш отбор е в Банско – 2:1 в Б-група през септември 2015. Тогава Диян Димов и Георги Чакъров отбелязаха за „Дунав“.

Припомняме, че последното появяване в Русе на треньорското трио на „Берое“ Томаш, Мирчев и Кючуков бе на 2 април 2016 с „Локомотив“ ГО в двубой, завършил 0:0, който ще се запомни само с представлението на трибуните от страна на „Дунав завинаги“ (на снимката горе).

Поне заради всичко това мачът със „зелените“ ще е вълнуващ. Техният старт не бе убедителен (0:0 като домакин на „Верея“), последва и напускане на играч от титулярите в този мач. А публиката в Стара Загора е нетърпелива за нови успехи. Александър Томаш пък е твърде взискателен към своите възпитаници и това прави залога за „Берое“ много висок. От своя страна „Дунав“ очаква по-спокойно срещата и с оглед на временното си лидерство в елита след първия кръг (2:0 срещу „Септември“ в София). Пълен успех би бил чудесно украшение за началото на сезон 2017/18 за Веско Великов и момчетата му.

Бъдете на Градския в понеделник от 20:30 и проследете на живо събитията между „Дунав“ и „Берое“!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари