„Дунав“ гостува на новака „Септември“ в понеделник

0
Отборният опит е на страната на "драконите"
Отборният опит е на страната на "драконите" Снимка: dunavfans.org

В понеделник, 17 юли, от 20.30 часа четвъртият от последния сезон „Дунав“ гостува на новака „Септември“.

Мачът ще се играе на националния стадион. Двата състава имаха различни виждания по селекцията и проведоха различна предсезонна подготовка. „Дунав“ потегля за столицата ден преди мача, съобщиха от dunavfans.org.

В Русе бе запазен основният състав и бяха привлечени шестима нови футболисти от други клубове – защитниците Христо Попадийн (от „Витоша“) и Преслав Петров (от „Лудогорец“ Б), атакуващият халф Андреас Васев (от „Монтана“), нападателят Димитър Георгиев (от „Локомотив“ София, голмайстор на Втора лига с 18 гола през 2016/17) и двама от ЦСКА-София – вратарят Александър Конов и полузащитникът Красимир Станоев. Първи професионален договор подписа един юноша – Сонер Хюсеин, а друг – Стефан Митев бе пратен за обиграване във Втора лига.

Дунав“ изигра 2 контроли у нас и 2 мача в „Лига Европа“. Дунавци стартираха с престижно 2:2 срещу „Берое“ в Стара Загора, но загубиха с 0:2 в Трявна от „Етър“ в приятелските срещи. За официалните такива информацията е до болка известна – две минимални загуби от „Иртиш“ и концентриране на вниманието над първенството.

Септември“ първо назначи нов старши треньор – Димитър Васев, който пое поста от Христо Арангелов. За да бъде достатъчно боеспособен на елита, отборът победител от баражите се подсили с опитните за Първа лига играчи Иван Вълчанов (от „Нефтохимик“), Мартин Тошев (играл в ЦСКА и „Пирин“ Бл), вратаря Янко Георгиев (от „Нефтохимик“), централните защитници Александър Бранеков (играл в ЦСКА и „Славия“) и Траян Траянов (от „Черно море“). Клубът на бизнесмена Румен Чандъров привлече още десния защитник Румен Трифонов (играл в ЦСКА и „Локо“ София), халфа Даниел Георгиев (с богат опит от „Локо“ Пловдив, ЦСКА и „Черно море“), атакуващия халф Владислав Романов (също с опит в 3-4 отбора от елита, за последно в „Нефтохимик“), Васил Калоянов (от „Верея“) и чернокожия Крис Гади, който игра в „Локо“ Пловдив и „Берое“ СЗ. Беше взет и млад играч от „Несебър“ от Втора лига. Общият брой на новите играчи на домакините е 11! Естествено, отборът бе напуснат от почти същия брой футболисти.

Контролите си „Септември“ изигра в Разлог. Първо победи македонския „Пелистер“ с 3:2, загуби от „Черно море“ с 0:2, постигна равен с „Монтана“ – 1:1, надви елитния „Пирин“ с 1:0 и втородивизионния „Царско село“ с 3:2.

Припомняме, че през есента на миналия сезон „Дунавотстрани „Септември“ от турнира за Купата на България след победа с 2:0 като гост. Същият резултат бе постигнат и при единственото гостуване в първенството на стадион „Васил Левски“ – успех през ноември срещу „Славия“.

Звучи клиширано, но за да разчита на успеха в понеделник „Дунавне трябва да подценяваСептември“. Със сигурност опитът на „Дунав“ като отбор е на по-високо ниво от този на домакините. Старши треньорът Веско Великов няма контузени или наказани и разчита новите попълнения да оправдаят местата си в разширения състав. Ще е интересно дали въпреки повечето изиграни контроли, над домакините ще тегне типичното за новаците напрежение.

Силни страни на „Септември“:

– домакински ентусиазъм;
– 5 предсезонни контролни срещи.

Слаби страни на „Септември“:

– липса на сработване и отборен опит;
– липса на собствен стадион и многобройна публика.

Силни страни на „Дунав“:

– запазен основен състав;
– отборен опит и сработване между играчите;
– неутрален терен за мача;
– победи срещу част от новите попълнения на съперника в бившите им клубове (най-вече „Нефтохимик“ и „Черно море“);
– по-добра игра като гост.

Слаби страни на „Дунав“:

– малко приятелски срещи;
– зависимост от съдийството на главен съдия от София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари