„Дунав“ с три победи в дамската Висша лига

0

Състезателките на „Дунав“ записаха три победи в кръга от дамската Висша лига по тенис на маса, който се проведе в навечерието на Великден в „Арена Асарел“ в Панагюрище.

Анелия Карова, Бобо Трифу и Мейджан Бакалова се справиха с „Родопи“ Момчилград, „Стоянстрой“ Пловдив и „Корабостроител 92“ Варна.

Първата отборна среща бе срещу младите момичета от Момчилград. Русенки спечелиха чисто с 4:0. Изключително атрактивен двубой направи Бобо Трифу с Мелиса Мехмед. След пасив от 0:2 Бобо обърна срещата до 3:2. Мачът продължи повече от половин час и противопостави два различни стила – атаката на Трифу, срещу защитата на Мелиса.

Втората среща на жените бе срещу многократния отборен шампион „Стоянстрой“, в редиците на който се състезават националните състезателки сестри Йовкови.

Анелия Карова даде добър старт срещу Криси Враменцалиева. Бобо Трифу поведе с 2:0 срещу Мария Йовкова, но не успя да се противопостави до края на агресивния стил на пловдивчанката и отстъпи с 2:3 гейма. Меджи Бакалова не намери правилния ритъм срещу по-голямата сестра Красимира. С това резултата стана 2:1 за Пловдив. В мача по двойки Карова/Трифу включиха на по-висока предавка и победиха шампионската двойка на сестри Йовкови. Мария Йовкова отново даде аванс на „Стоянстрой“ след победа над Карова с 3:1. Меджи Бакалова изравни отборния мач след чиста победа над Враменцалиева.

При 3:3 Бобо Трифу излезе крайно мотивирана срещу националката Красимира Йовкова. Изключително дисциплинирана и с железни нерви тя изкова победа с 3:1 гейма!

Третата отборна победа дойде срещу младия състав на „Корабостроител 92“ Варна. Момичетата спечелиха с 4:0!

С тези три победи русенки са трети във временното класиране преди изиграване на последните четири мача. Следващия кръг ще бъде във Варна на 20 май.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари