Дунав Русе понесе загуба след 4-часова драма!

0
Тенисистите от Русе играха на първия полуфинал от Висшата лига на България
Тенисистите от Русе играха на първия полуфинал от Висшата лига на България Видео: SKTM Dunav Ruse

Мъжете на Дунав Русе загубиха с 3:4 в Добрич.

На 1 април от 18:00 часа в СК “Русалка” се изигра първия полуфинал от Висшата лига на България по тенис на маса. След четири часова драма и много обрати “Дунав” загуби от колоритния отбор на добричлии. За русенци треньорът Петър Петров определи да  започнат Теодор Александров, Денислав Коджабашев и Ерик Дюранд, Стефан Лъвчиев остана резерва. За Добруджа – Радослав Камберов /капитан/, Лои Бобилие /Европейски щампион за кадети, Франция/ и Марсело Агуере /номер 1 на Парагвай/.

Тройният шампиона на България за мъже Теди Александров откри мача срещи французина Бобилие. Въпреки летящия старт в първия гейм /11:1/, 37-годишния французин успя да спре порива на нашия шампион и да се поздрави с пет геймова победа. Последната част Теди загуби 9:11.

Ерик Дюранд излезе втори мач срещу парагваеца Марсело. Двамата по стечение на обстоятелствата са съотборници в един отбор във френското първенство /редица федерации позволяват участието в повече от един шампионат за един сезон/. Дюранд направи добър аванс със 7:3 първия гейм, но не успя да го задържи до края. Марсело Агуере го настигна и взе гейма – това му вдъхна увереност за да прключи бързо срещата с 3:0.

Дени Коджабашев имаше за задача да остави русенци в играта след първите два мача. Радослав Камберов направи тази задача много трудна след като взе първия гейм след много зрелищни отигравания. С промяна на тактиката от треньора Петров, Коджабашев намери верния ритъм и намали отборната среща до 1:2.

В мача по двойки Александров/Коджабашев показаха защо са шампиони на двойки на България и изравниха срещу Бобилие/Камберов отборния мач.

В петия отборен мач при чисто френски сблъсък Дюранд – Бобилие, състезателя от Добрич отново изведе отбора си напред. Победа за Бобилие с 3:0.

Капитана на Добруджа – Камберов затрудни максимално Теди Александров, но русенецът спечели с 3:1 и доведе отборната среща до 3:3!

Всичко бе в ръцете на Дени Коджабашев срещу Марсело Агуере. Двамата левичари се захапаха здраво още от първата точка. Дени, по-напорист спечели първия гейм. Марсело изравни – 1:1. Третия гейм беше повратен в мача! Дени поведе 7:3, 8:6, 10:8, но въпреки двата геймбола не успя да вземе гейма. Това успокои парагваеца и той контролираше играта до края.

Въпреки загубата с 4:3, Дунав приема Добруджа на 22 април в Русе. При победа на русенци, ще се изиграе трети решителен мач на следващия ден. Очаква се за срещата реванш да се включи и новото попъленение на отбора Абдел-Кадер Салифу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари