Дунав помага на болни близнаци

0
Русенският футболен клуб се включи в благотворителна кауза
Русенският футболен клуб се включи в благотворителна кауза Видео: БНТ Русе

Русенският футболен клуб „Дунав“ се включи в благотворителна кауза, за да помогне на близнаците Петър и Виктория от Попово.

Отборът се срещна в приятелски мач с домакините от „Черноломец“. Събраните пари от мача ще бъдат дарени за лечението на децата, съобщава БНТ Русе.

Малките Петър и Виктория все още не са навършили и годинка, но страдат от детска церебрална парализа и имат проблеми със зрението. Родителите им са се срещали с лекари от цяла България, но безуспешно. Близнаците се нуждаят от лечение в чужбина, за което семейството няма средства.

И така се ражда идеята за благотворителен мач между русенския „Дунав“ и „Черноломец“ от Попово. Клубът ще помогне на децата, като закупи определен брой билети и тези пари ще отидат за лечението на децата, каза организаторът Огнян Цветанов.

Семейството на болните близнаци планира и други благотворителни каузи. И не спира да благодари на всички, които ги подкрепят. Футболната среща завърши с резултат 4:1 в полза на „Дунав“. Но за футболистите победители трябва да са малките Петър и Виктория.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари