Боксов клуб "Дунав-Русе" получи тренировъчно оборудване с помощта на Тервел Пулев

2
Дарението за клуба включва боксов таймер, 14 чифта специални кецове, както и 10 каски
Дарението за клуба включва боксов таймер, 14 чифта специални кецове, както и 10 каски

Боксов клуб „Дунав-Русе“ получи дарение на стойност малко над 2400 лева от Сдружение „Арената“, чийто управител е Атанас Бойков

Инициативата стана възможна и благодарене на подкрепата от заместник областния управител Синан Хебибов. Той е дал идеята точно този клуб да бъде подпомогнат, тъй като все още боксът не е достатъчно популярен и широко практикуван сред младежите, пише в публикация на Областна администрация. Освен това възпитаниците на клуба, както и техният треньор Айрин Исметов имат множество победи на професионалния ринг на републиканско, международни, европейски и световни първенства.

Последната такава е от отиващата си вече седмица, когато Айрин дебютира като треньор, а Ерик Илиев се класира втори на Държавното лично отборно първенство за юноши 15 – 16 години, част от купа „България“. Надпреварата се проведе в Козлодуй, като Ерик се е подготвял за състезанието само около три месеца. В два поредни мача той победи „Лъвовете“ от Петрич и шампиона от своята категория, който е от „Кико“ София. Припомняме, че настоящият треньор Айрин Исметов бе и 15 години от 2002-а до 2017-а шампион на България в категориите от 38 до 64 килограма. Той има общо 124 победи и е представял България в над 40 страни. „Работя това, което обичам. Вярвам в способностите си и знам, че аз и момчетата ще успеем да покорим още много върхове.“, коментира Айрин. Мечтата му е за разширяване на отбора, който към момента се състои от над 30 младежи между 10 и 20 години и завоюване на все повече нови титли

Талантливите деца са много и ние сме длъжни да дадем всичко от себе си, за да успеят и те.“, допълни Исметов. Като основен приоритет си поставя намирането и на нова зала, където отборът да може да тренира пълноценно и най-вече постоянно. Сега клубът се помещава в сградата на СУ „Йордан Йовков“, но в нея се провеждат занятия и по много други спортове. Сред тях са йога, канго джъмпс, а също и муай-тай. „Благодаря на Мартин Маринов, който е собственик на залата, за условията, които ни предостави. Без неговата помощ не бихме се справили.“, сподели още Айрин Исметов.

Дарението за клуба включва боксов таймер, 14 чифта специални кецове, както и 10 каски, като последните се очаква да пристигнат следващата седмица. Те са осигурени в сътрудничество с Тервел Пулев. Отделно благодарение на „Фитнес храни“ е доставен и боксов чувал, който е отличен за овладяване на техниката ъперкат, използвана в близък бой. Както стана ясно парите за дарението идват от Сдружение „Арената“, от където първоначално са обмисляли изграждането на уникална по рода си спортна площадка в Русе. Планирано е било тя да бъде от тип “Ninja Warrior”, т.е. тя е щяла да включва най-различни спортни съоръжения от висок клас за малки и големи. Поради по-тромави и бюрократични процедури, проектът поне на този етап няма да се реализира. Сдружението е и организатор на нашумялото през последните две години състезание „Арената“, на което хора от всякаква възраст, любители на спорта, можеха да изпитат уменията си за издръжливост, ловкост, точност и баланс. През 2020-а надпреварата привлече 21 души от всички краища на страната, а през 2021-а 24. Най-младият участник бе на 17, а най-възрастният на над 50. И при двете състезания специални гости са били любими риалити герои от „Фермата“ и „Игри на волята“ и с тяхна помощ и тази на спонсорите бяха събрани средствата. Сред гостите бяха Боби и Стоян от „Фермата“ 6, Майора от „Фермата“ 1, Краси Джунов от „Фермата“ 5, Пламен Младенов и Веско Панчев от „Игри на волята“ 1, Александър и Джералдин от „Игри на волята“ 2. Тези познати лица от малкия екран посетиха Русе по покана на екипа на „Арената“. Дали и тази година състезанието ще се проведе, все още не е решено. Едно обаче е сигурно – със събраните пари от двете „Арени“ ще продължат да се финансират младежи за участия в състезания, тренировки, а също ще бъде закупена и екипировка.

Момчетата и момичетата от боксов клубДунав“ продължават да тренират и в този момент. През март ще участват на специално състезание за ученици, а през април за юноши. Следващата седмица пък заминават за Пловдив, където ще участват на републиканското състезание за младежи 17 – 18 години. Там ще се включат шест момчета, като всяко от тях ще бъде в различна категория от до 51 до над 92 килограма. Ноември месец миналата година Айрин Исметов бе отличен с грамота на областния управител за цялостен принос в развитието на боксовия спорт в Русе и региона. „Много сме благодарни – предавате вяра и смисъл на работата ни, мотивирате ни да бъдем все така успешни.“, казаха младежите от клуба. „Бъдете упорити и постоянни – всеки труд се възнаграждава. Вярвайте в себе си и нещата ще се случат. Дори нещо да не се получи от първия път, не спирайте да пробвате. Вие сте шампиони – бъдете горди, направете треньора си още по-горд, както и всички нас.“, заяви Атанас Бойков.

От своя страна заместник областният управител Синан Хебибов бе категоричен, че освен здраве, спортът калява характерите и ни подготвя за по-лесно справяне с предизвикателствата на живота. „Вярвам ви и ви благодаря затова, че ни карате да се чувстваме горди русенци и българи. Имате моята подкрепа, разчитайте на мен! Вие сте изключителни млади хора, които могат да бъдат само пример за страната ни.“, сподели още Хебибов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари