"Дунав" отбеляза драматично победно начало в Източната група

0
Русенският тим надделя на "Черноморец" (Бяла)
Русенският тим надделя на "Черноморец" (Бяла) Снимка: ВК "Дунав" Русе

Русенският тим надделя на "Черноморец" (Бяла)

Тимът на Дунав (Русе) отбеляза драматично, но победно начало в Източната група на второто ниво на шампионата при мъжете - Висшата лига. Воденият от Красимир Миронов тим надделя над Черноморец (Бяла) с 3:2 (25:16, 26:24, 23:25, 19:25, 16:14) в среща от първи кръг на първенството, изиграна в Двореца на културата и спорта във Варна, информира BGvolleyball.com.

Русенци поведоха в мача след перфектен първи гейм. Впоследствие Черноморец пое инициативата, като бе доминиращ до 22:19, но не успя да удържи положението и гостите обърнаха.

Дунав диктуваше положението и в третата част, но състезателите от морската столица успяха да излязат от ситуацията и да намалят пасива си. Възходящата им линия продължи и отборът, воден от Милен Стоянов, вкара срещата в тайбрек.

Там Дунав бе хегемон през повечето време, но в ключовите моменти домакините вкараха интрига. Ангел Павлов и съотборниците му обаче измъкнаха успеха след 16:14 и крайното 3:2 гейма

Категоричен старт в първенството записа Раковски-1964 (Севлиево), който надигра Родопа (Смолян) с 3:0 (27:25, 25:22, 25:15).

Воденият от Стефан Ганчев тим тръгна силно в първия гейм, но не успя да удържи темпото и резултатът тръгна точка за точка. В края севлиевци надделяха и поведоха.

Възходящата линия на Раковски се запази и след това. В третата част волейболистите от Смолян взеха лека преднина, която не се запази и домакините се поздравиха с победата след малко повече от час.

В три гейма се справи и Арда (Кърджали) с Попово 09, като победи като гост с 3:0 (25:22, 25:20, 25:19).

Кърджалийци поведоха, след което играта продължи точка за точка. Ролите се размениха за кратко, след което момчетата на Иван Халачев отново взеха нещата в свои ръце. Домакините имаха преднина и във втория гейм, но след средата волейболистите от родопския град си върнаха водачеството.

В третата част гостите бяха по-категорични и записаха чист успех.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Неукият
    Къв тоя футбол с тайбрек?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари