Дунав атакува "А" група

0
Кметът на Русе Пламен Стоилов обяви, че отборът иска да реализира траен и успешен проект
Кметът на Русе Пламен Стоилов обяви, че отборът иска да реализира траен и успешен проект

Дунав се цели в професионалния футбол. Кметът на Русе Пламен Стоилов обяви, че отборът иска да реализира траен и успешен проект.

Той ги поздрави за успешния сезон, през който постигнаха по убедителен начин завръщане в професионалния футбол, гарнирано със спечелването и на Купата на Аматьорската футболна лига. Стоилов дари представителния мъжки отбор на клуба с 5 000 лв. премия за постигнатото през сезона от името на Община Русе. По 1 000 лв. пък получиха двете елитни формации от школата на треньорите Емил Иванов и Драгомир Григоров.

"Искам да изкажа своята огромна благодарност на ръководството на клуба, на треньорите на представителния и детско-юношеските отбори, на футболистите, на лекарите, на феновете. Вие сте радостта на града. Хората виждат, че русенският футбол се възражда. Начинът, по който върнахте Русе в професионалния футбол, колективът, раздването на всички е нещо, което е впечатляващо. Имаме отбор, който има силата, треньорското ръководство, има подкрепата на Общината и крайно време е да преследва голямата цел - "А" група", сподели още Стоилов.

"Благодаря на кмета на Русе и цялото ръководство, които осигуриха необходимото спокойствие на футболистите, за да покажат те на какво са способни. Много хора не вярваха, че можем да постигнем това, да станем шампиони на Североизточната "В" група и да спечелим Купата на Аматьорската футболна лига, и то по този категоричен начин. Момчетата от отбора заслужават признание за всичко, което постигнаха през сезона", сподели от своя страна старши треньорът на "драконите" Веселин Великов, който добави, че от днес отборът е пуснат в почивка. Първата тренировка за предстоящия сезон ще е на 19 юни от 18 ч.

Великов подари и медал от Аматьорската футболна лига от името на целия отбор на кмета на Русе Пламен Стоилов.

Кметът потвърди ангажимента на местната власт в Русе да помогне за подобряването на базата. "До няколко дни започва ремонт на терена на стадион "Дунав", догодина ще се ремонтира и терена на Градския стадион. Работим по всичко останало, което да даде европейски условия на футболистите, за да играят елитен футбол. Бъдете тези страхотни футболисти, които сте и всичко ще се случи. Така давате и добър пример на младите хора, които благодарение на вашите успехи и тези на баскетболния клуб все повече се увличат по спорта. Искаме младежта да спортува, а затова и започваме да правим още повече спортни площадки в града", коментира по този повод русенският кмет, като гарантира и подкрепа за осигуряването на необходимия бюджет за утвърждаването на отбора в професионалния футбол.

"С малко повече късмет, можем и да постигнем още от първата година целта "А" група. Основната цел е обаче със силна школа да гарантираме трайно присъствие в професионалния футбол", добави Стоилов.

В тази връзка на срещата пред медиите присъстваха и новият директор на ДЮШ на клуба Драгомир Григоров, който ще води елитният отбор на клуба до 15 г., както и Емил Иванов, който отново ще води тима на 17-годишните юноши в Елитната група в тази възраст.

"Без подкрепата на Общината, на ръководството, на Веселин Великов и на всички в клуба, нямаше как да запазим отбора с добро класиране в Елитната група до 17 г. Работим и в много добър екип с Емануил Върбанов и кондиционния треньор Гурбанова", каза Иванов.

"Страхотен отбор, страхотен треньор, страхотни момчета и страхотна подкрепа от страна на ръководство, на Община и на фенове. Това, което се изисква от нас, ще го направим, а то е наистина къртовски труд, за да заслужим място сред едни от най-добрите школи в България", сподели Драгомир Григоров.

Директорът на ДЮШ на клуба получи и плик със сума, събрана от агитката на "драконите", подкрепила отбора във финала за Купата на АФЛ на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

В тази връзка представителите на клуба и кмета Стоилов не пропуснаха да благодарят за жеста на феновете.

"Тези момчета изстрадаха много. Те са на всеки мач на баскетболния и на футболния отбор. Те са душата и заряда на всички онези, които обичат футбола и баскетбола. Те винаги са били необходимия допълнителен играч на отбора. Поредният жест, който правят е показателен в това отношение", коментира Пламен Стоилов.

Източник: ТОП СПОРТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари