Създават силен екип на "Дунав" за "А" група

1

Днес, кметът Пламен Стоилов се срещна с новия изпълнителен директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков и президента на клуба д-р Симеон Симеонов.

На срещата присъства и зам.-кметът Иван Григоров. Ръководствата на клуба и на Община Русе бяха категорични, че трябва да се създаде силен екип за предстоящото представяне на отбора в „А“ група. Ивайло Петков допълни, че най-важно е да се развива детско-юношеската школа и да се ремонтират базите.

Общината прави всичко възможно „Дунав“ да играе на Градския стадион в Русе пред своите фенове мачовете в „А“ група и то още от началото на футболното първенство. Това заяви кметът Пламен Стоилов по време на срещата.

Ремонтните дейности, финансирани от Общината, включват цялостен ремонт на санитарните помещения на стадиона, реконструкция на сектора за гости, което включва укрепване на оградата и увеличаване на височината й, нова предпазна мрежа върху сектора с цел избягване на хвърляне на предмети на терена и пистата, както и изграждане на самостоятелен вход за отбора - гост към съблекалните и ремонт на официалния вход за отборите.

„Изцяло ремонтните дейности ще приключат до началото на новия шампионат, с което ще изпълним ангажимента си за ремонт на базата. В същото време, сме депозирали в  Министерството на спорта проектно предложение за ремонт на стадиона. Според това кога ще получим от Министерството на спорта средства за терена и осветлението, зависи кога ще финализираме ремонта. За рехабилитацията на терена ще ни трябват минимум два месеца. Ако успеем да получим компромис от БФС за терена, мисля, че русенци заслужават да гледат първите мачове на Дунав в „А“ група на Градския стадион, заяви още Стоилов.

В края на срещата, д-р Симеон Симеонов връчи на кмета медал от награждаването на отбора за първото място в „Б“ група.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук