Драстично се забавят проекти, заради тромави процедури на фонд ”Земеделие”

0
Това принуждава общините да осигурят необходимите средства от собствените си бюджети, коментира кметът на община Тунджа
Това принуждава общините да осигурят необходимите средства от собствените си бюджети, коментира кметът на община Тунджа Снимка: БГНЕС

Същевременно цените на строителните материали, необходими за ремонтите, се увеличават с всеки изминал ден

Драстично се забавя реализацията на вече одобрени проекти, с осигурено европейско финансиране, заради тромавите процедури на съгласуване в Държавен фонд „Земеделие". Това принуждава общините да осигурят необходимите средства от собствените си бюджети, коментира кметът на община Тунджа Георги Георгиев, който е и член на Управителния съвет на Сдружението на общините в България, предаде БНР.

Основни ремонти на улици, детски градини, читалища, както и изграждане на нови детски и спортни площадки в няколко села на общината не могат да се осъществят вече две години, заради бавните процедури в Държавен фонд „Земеделие", категоричен е Георгиев. Същевременно цените на строителните материали, необходими за ремонтите, се увеличават с всеки изминал ден.

"Ако искаме, а ние определено искаме тези обекти да се случат ще трябва разликата в цената на тези материали да я дофинансира общината"

За обектите, които са вече с избрани изпълнители, от Фонда се очакват около 800 000 лева.

"Ако, допуснем една актуализация от 30-40 процента излиза, че общината трябва да добави 300 хил. минимум."

Същевременно крайният срок за приключване на обектите е 2023 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари